Lezing door Rob Moerenhout bij de Bilthovense Boekhandel

Algemeen Algemeen

Op 14 juni om 20.00 uur neemt auteur Ron Moerenhout zijn gehoor mee op reis met een koloniale postboot van Kaapstad naar Sint Helena: een van de meest afgelegen eilanden ter wereld op vijf dagen varen van Kaapstad. Het eiland waar Napoleon stierf en dat ooit van Nederland was.

Nadat de Britten Sint-Helena veroverden op de Nederlanders werd het in gebruik genomen als gevangeniseiland, met als bekendste gevangene Napoleon Bonaparte. Moerenhout gaat op zoek naar Nederlandse sporen en bezoekt het graf van Napoleon en de plek waar hij woonde. Daarnaast vertelt Laatste boot naar Sint-Helena de verhalen van andere gevangenen, onder wie de Nederlandse drugssmokkelaar die in 1994 als enige van het eiland wist te ontsnappen.

Bij de Bilthovense Boekhandel (Julianalaan 1 in Bilthoven) vertelt Ron Moerenhout wat hem ertoe bracht de vijfdaagse boottocht van Kaapstad naar Sint-Helena te maken. Aan de hand van prachtige foto's en boeiende anekdotes vol historische 'wist-ik-nietjes' neemt hij de aanwezigen mee naar dit bijzondere eiland. Aanmelden via info@bilthovenseboekhandel.nl of tel. 030 228 1014