Logo vierklank.nl
 Corina Nagel, Peter van Dijk en Adrie Bouwman hopen dat de tent weer propvol zit.
Corina Nagel, Peter van Dijk en Adrie Bouwman hopen dat de tent weer propvol zit.
Algemeen

Tentdienst Westbroek op 30 april

De eerste tentdienst in Westbroek vorig jaar was een enorm succes. Volgens geruchten zelfs het best bezochte evenement in het programma van de Oranjefeesten. Ook dit jaar staat de tentdienst weer op het programma. Het organisatiecomité legt de lat weer hoog. Paul Egberts leidt de dienst, met als als thema: 'Voor als je nog dorst hebt'.

door Walter Eijndhoven

Die eerste tentdienst vorig jaar was een overdonderend succes. Ergens tussen 350 en 400 bezoekers waren aanwezig. Iets dat de organisatie niet had verwacht. 'Wij hoopten op 200 bezoekers, maar vlak voor het begin van de dienst waren nog nauwelijks bezoekers aanwezig. Een paar minuten voor aanvang begon de toestroom aan geïnteresseerden. Het hield niet op. In no-time zat opeens de hele tent propvol. Het gaf mij een gevoel van saamhorigheid, een verbonden zijn met iets hogers', vertelt organisatielid Corina Nagel. Nog steeds is zij onder de indruk van die eerste keer.

Bierlucht
Mede-organisatieleden Adrie Bouwman en Peter van Dijk hopen natuurlijk dat de dienst weer net zo druk wordt bezocht als vorig jaar. 'De lat voor komende zondag ligt heel hoog. Het voorprogramma begint om 13.45 uur. Onze eigen Westbroekse band 'Sparks of Joy' zal dan van zich laten horen, waarna om 14.00 uur de dienst begint', vertelt Van Dijk. De organisatieleden weten nog dat vorig jaar tijdens de tentdienst een zware bierlucht in en rond de tent hing. Jongeren vierden de avond ervoor een groot feest en daar hoorde (natuurlijk) ook drank bij. Bouwman: 'Wij waren bang dat de bezoekers iets zouden merken van die lucht en dat zij met een kegel zouden vertrekken. Gelukkig kwamen geen klachten binnen. Vanwege die bierlucht vorig jaar hebben wij nu als thema 'Voor als je nog dorst hebt'.  

Opbrengst
Paul Egberts van 'Paul en Lettie's B&B' leidt de dienst aanstaande zondag. Tussen de bedrijven door laten Peter van Dijk en Adrie Bouwman van zich horen als duo. 'Natuurlijk willen wij ook weer geld inzamelen voor het goede doel. Bij de ingang van de tent leggen wij briefjes klaar om een persoonlijk gebed op te schrijven en in de gebedsvatten te deponeren. De opbrengst van de collecte van dit jaar gaat naar de aanleg van een waterput op het platteland van Ethiopië. Op deze manier blijven wij dichtbij ons thema 'Voor als je nog dorst hebt', vertelt Van Dijk.

Het voorpramma start om 13.45 uur met Sparks of Joy, om 14.00 uur begint de dienst met Paul Egberts. Iedereen is van harte welkom.

Meer berichten