Logo vierklank.nl
nemen en snel op bezoek te komen'.    Ingrid Friesema en Gijs Hasselbach, samen met burgemeester Sjoerd Potters op de omloop van de Geesina.
nemen en snel op bezoek te komen'. Ingrid Friesema en Gijs Hasselbach, samen met burgemeester Sjoerd Potters op de omloop van de Geesina.
Algemeen

Burgemeester bezoekt Korenmolen Geesina

Zaterdag 21 april was burgemeester Sjoerd Potters op bezoek bij de molen Geesina aan de Ruigenhoeksedijk, net op tijd voordat de grote restauratie gaat starten.

door Henk van de Bunt

Peter Paternotte (bestuurslid van de Stichting Geesina) vertelt: 'Evenals zijn voorgangers is de burgemeester lid geworden van het Comité van Aanbeveling van de molen Geesina en deze dag werd aangegrepen om met het voltallige Comité de molen te bezoeken. De andere leden zijn de heren Diepenhorst (oud-burgemeester van Maartensdijk) en Jorn Copijn (Groenekan). Namens de Geesina waren voorzitter Frits Jansen en enkele andere bestuursleden van de gelijknamige stichting aanwezig en uiteraard de beide molenaars die verantwoordelijk zijn voor het daadwerkelijk ´draaien´ van de molen'.

Fondsen
De molenaars gaven tijdens een uitvoerige rondleiding uitleg over de historie en het functioneren van de molen en uiteraard kwam ook de a.s. restauratie aan de orde, waarbij de scheuren in het metselwerk getoond werden. De verwerving van de nodige fondsen daarvoor is al een heel eind op streek maar de thans lopende ´stenenactie´, waarbij in Groenekan huis aan huis support wordt gevraagd door met een bescheiden bedrag de aankoop van nieuwe stenen te sponsoren kan nog wel een duwtje gebruiken. Peter Paternotte: 'De molenstichting is daarbij blij met de steun van het Comité en dankte de burgemeester dan ook hartelijk voor zijn bereidheid daarin zitting te nemen en snel op bezoek te komen'.

Meer berichten