Logo vierklank.nl
Kunst & Cultuur

Authentieke verhalen vormen 'Leven voor gevorderden'

Theaterschool Masquerade (onderdeel van KunstenHuis De Bilt-Zeist) presenteert de voorstelling 'Leven voor gevorderden', het resultaat van het tweede community art project. Aan de hand van levensverhalen van de spelers is gewerkt aan een theaterproductie die op vrijdag 21 en zaterdag 22 april om 20.00 uur gespeeld wordt in Theater Het Lichtruim in De Bilt.

Na het grote succes van de community art voorstelling 'Tot het lichter wordt' van vorig jaar, is er weer een soortgelijk project opgezet. Dit jaar gingen negen spelers op zoek naar hun eigen verhalen rondom het thema 'ouder worden'. Door middel van interviews en improvisaties kwam spelenderwijs het script tot stand. Op de vloer kwamen veel vragen naar voren. 'Ik ben over de helft van mijn leven en wat nu?' 'Wat wil ik nog bereiken?' 'Heb ik mijn dromen behaald?' En, 'Is de beste tijd al geweest of kan die nog komen?'

'Leven voor gevorderden' speelt zich af in een tehuis waar de bewoners leren hoe ze zich 'oud' moeten gedragen. Het stuk geeft de vrijheid om zowel de draak te steken met het thema, als dat het ruimte biedt voor de vraag of je in de huidige maatschappij nog wel meetelt als 65 plusser. Het resultaat is een dynamische voorstelling met dappere en ontroerende authentieke verhalen, waarin muziek, dans en spel elkaar afwisselen.

'Ik wil de tijd uitrekken.

Ik wil het terug kunnen spoelen,

En de mooiste tijden eindeloos opnieuw kunnen beleven.

En andere tijden overdoen – maar dan anders.'

Meer berichten