GroenLinks wil gratis WiFi

Algemeen Politiek

De gemeenteraadsfractie van GroenLinks wil dat B en W zich ervoor inzetten om in het centrum van Bilthoven gratis WiFi te realiseren. Daartoe kan volgens raadslid Henk Zandvliet een beroep worden gedaan op een subsidie vanuit Brussel.

De EU trok onlangs 120 miljoen euro uit voor de ondersteuning van lokale initiatieven om gratis WiFi mogelijk te maken in de openbare ruimte. Daarbij gaat het om een financiële bijdrage in de installatiekosten en de benodigde apparatuur zoals antennes. Genoemd worden met name parken, pleinen, openbare gebouwen en bibliotheken.

Centrumplan
De GroenLinks-fractie wil via schriftelijke vragen weten of er al is nagedacht over gratis WiFi

in het kader van het nieuwe Centrumplan Bilthoven. Ook vraagt Zandvliet of het College bereid is om met de Ondernemersvereniging Centrum Bilthoven/De Kwinkelier in overleg te treden over de kosten van het internetabonnement en het onderhoud aan de apparatuur. Op basis daarvan verwacht hij dat met succes een aanvraag kan worden gedaan zodra de subsidieregeling door de EU wordt opengesteld. Volgens Zandvliet zou tevens gekeken moeten worden naar de mogelijkheden om in andere delen van de gemeente, zoals Het Lichtruim, een gratis WiFi-voorziening aan te leggen.