Reparateurs Peter en Roel in de weer met de reparatie van een cassettedeck.
Reparateurs Peter en Roel in de weer met de reparatie van een cassettedeck.

Genoeglijk Repair Café bij WVT

Algemeen Algemeen

Zaterdag was er een genoeglijk Repair Café  in Bilthoven. Zo'n vijftig deelnemers kwamen met hun kapotte apparaten, kleding, meubels en fietsen naar WVT en werden daar door lokale reparatie experts bijgestaan.

Het  Repair Café  bestrijdt zo de afvalberg, creëert een gezellige plek waar iedereen welkom is en mensen elkaar helpen, en zorgt ervoor dat de lokale reparatievaardigheden worden benut en doorgegeven.

Het repaircafé begroette dit keer een terugkerende bezoeker. Dit keer met een cassetterecorder die geen geluid meer gaf maar wel draaide. De radio zelf was al eens eerder gered met contactspray en ook nu was het spuiten van de wonderspray op de pijnlijke plek de oplossing. Nadat ook de koppen weer ouderwets waren schoongemaakt met een wattenstaafje en alcohol, was de Argentijnse tango weer te horen.

Het Repair Café  wordt georganiseerd door Transition Town de Bilt in samenwerking met wijkvereniging WVT. Het volgende is op zaterdag 4 maart. Meer info: https://repaircafebilthoven.wordpress.com/