Logo vierklank.nl
Sport

BCM gebruikt Arbiter-Oproep-Systeem

BridgeClub Maartensdijk is de eerste club in Nederland, die een  digitaal oproepsysteem voor arbitrage in gebruik heeft genomen. Na testen en  enkele maanden proefdraaien functioneert het  naar volle tevredenheid.

Met het Arbiter Oproep Systeem worden de arbiters gewaarschuwd door middel van oproep-buttons, die op elke tafel aanwezig zijn. Met één druk op een knop wordt in voorkomende gevallen een arbiter om bemiddeling gevraagd. Het luid roepen om arbitrage is daarmee ten einde.

Positief
De invoering van een dergelijk systeem is de wens van velen in de bridgewereld. De Nederlandse Bridge Bond (NBB) was dermate geïnteresseerd, dat onlangs een bondsvertegenwoordigster BCM bezocht om proefondervindelijk het systeem te zien. Haar reactie was positief: 'Ik verwacht dat in de toekomst veel bridgeclubs dit systeem zullen gaan toepassen'.

Benefietdrive
BCM organiseert op zaterdag 11 februari in De  Vierstee een bridgedrive, waarvan de opbrengst ten goede komt aan 'Vierstee 2.0'. Voor dit toernooi kan men zich aanmelden via  secretaris.bcm@gmail.com

Meer berichten