Logo vierklank.nl
Het Schütz Projectkoor tijdens de de uitvoering van ons vorige programma, Liefde & Troost, in de Opstandingskerk te Bilthoven.
Het Schütz Projectkoor tijdens de de uitvoering van ons vorige programma, Liefde & Troost, in de Opstandingskerk te Bilthoven.
Muziek

Schütz Projectkoor voert psalmenproject uit

Met het programma Beatus Vir voegt het Bilthovense koor zich in een ruim 3000 jaar oude zangtraditie. Het Schütz Projectkoor is een ambitieus kamerkoor dat al 15 jaar actief is in Bilthoven en omstreken.

Op de zondagen 29 januari, 5 februari en zaterdag 11 maart voert het koor dit bijzondere project uit, met psalmen in zettingen van verschillende componisten uit diverse perioden. Het gaat hierbij om een unieke samenwerking met de Clarionetten Capel, een klarinet-ensemble dat de rol van orkest op zich neemt. Er worden werken gezongen en gespeeld van Sweelinck, Schütz, Gabrieli, Mozart, Mosonyi, Howells en Manneke. Het zwaartepunt ligt bij een aantal werken van Mendelssohn.

Het Schütz Projectkoor uit Bilthoven is in 2000 opgericht en staat vanaf het begin onder leiding van Pieter Kramers. Er is een vaste kern van ongeveer 20 geoefende zangers, per project aangevuld tot een bezetting van 25 à 35. Er wordt circa drie maanden aan een programma gewerkt, van oktober tot aan de concerten vroeg in het nieuwe jaar.

De Clarionetten Capel is geleidelijk gegroeid vanuit een kwartet. Sinds enkele jaren bestaat de bezetting uit twee es- en vier bes-klarinetten, een altklarinet en een bassethoorn, drie basklarinetten en één contrabasklarinet. Anders dan het gangbare 'klarinettenkoor' heeft iedere speler zijn eigen stem. Al het repertoire is in eigen beheer voor deze unieke bezetting gearrangeerd. Zie verder www.schutzprojectkoor.nl

Meer berichten