Decembernummer Biltse Grift

Algemeen Historie

Het nieuwste nummer van De Biltse Grift begint weer met een artikel in het thema van dit jaar 'Oude inwoners vertellen'. In deze reeks komen inwoners op leeftijd van De Bilt en Bilthoven aan het woord over belangrijke gebeurtenissen in hun leven. De beurt is deze keer aan historicus en emeritus hoogleraar Hermann von der Dunk.

Het artikel van Kees Floor 'Handtekeningenactie voor villaparkengemeente' vertelt over de dreigende opdeling van de gemeente De Bilt en de bijvoeging van Bilthoven bij Zeist, en vooral het protest daartegen. In de rubriek De Bilt toen en nu wordt weer een kijkje geboden op een stukje De Bilt dat in de loop der tijd weer aanzienlijk veranderd is. Lies Haan-Berends ontdekte dat onze gemeente een heuse 'postschool' rijk is geweest. Ze doet verslag van haar ontdekking in Centrale postschool voor plattelanders.

Graven
In Grafsymboliek uit de negentiende en de eerste helft van de twintigste eeuw komt de rijke vorm van grafversieringen aan bod in een artikel van Wim Krommenhoek. Zowel voor dit artikel als voor het overvloedige illustratiemateriaal geldt dat een deel ervan op de website van de Historische Kring geplaatst is. Zie www.historischekringdebilt.nl (Steven Hagers)

De Biltse Grift is verkrijgbaar bij: Primera, Maertensplein 24, Maartensdijk, Fa. van der Neut & Zn., Groenekanseweg 9, Groenekan, Bouwman Boeken, Hessenweg 168, De Bilt, The Readshop, Hessenweg 133, De Bilt, Bilthovense Boekhandel, Julianalaan 1, Bilthoven, Tobaccoshop Henk Hillen, Planetenbaan 17/21, Bilthoven

Grafsymboliek komt uitgebreid aan de orde in het decembernummer.