In een uitverkocht Lichtruim 'Swing en schwung in de kerstuitvoering'. (foto Frans Poot)
In een uitverkocht Lichtruim 'Swing en schwung in de kerstuitvoering'. (foto Frans Poot)

Kerstklanken in Lichtruim

Algemeen Kerst

Woensdag 21 december werd in het Lichtruim een ontspannen en inspirerend kerstconcert gegeven door docenten en leerlingen van het Kunstenhuis.

Bij binnenkomst in de stemmig verlichte en overigens uitverkochte theaterzaal werd het publiek begroet door de warme klanken van met optredens van onder andere de bigband, de talentklas, diverse solisten en ensembles. En ook een glaasje ontbrak niet.

Veel muziekleerlingen - de een wat meer gevorderd dan de ander-, presenteerden zich met vrolijke, ernstige of swingende kerstmuziek, waarbij het prachtige harpspel van Esmee, midden in de zaal, een schitterend rustpunt vormde in een verder turbulent programma waarin ook nummers als Jingle Bell Rock en Joy to the World niet ontbraken. Een ander hoogtepunt was het zigeunerliedje gezongen door de 12-jarige Arthur, die loepzuiver en beheerst vanaf het balkon het muisstille publiek ontroerde. Een fantastisch concert, dat weer eens aantoont hoeveel muzikaal talent onze gemeenschap heeft en dat De Bilt een muziekschool heeft, om trots op te zijn.            (Peter Schlamilch)

!