Logo vierklank.nl
Uitleg voor senioren.
Uitleg voor senioren.
Ouderen

SeniorWeb bestaat 20 jaar

SeniorWeb, de organisatie die ouderen helpt om digivaardig te blijven viert dit jaar haar 20-jarig jubileum. In 1996 zagen Ger Tielen, Frans de Jong en Alexander van de Kerkhof, de drie pioniers achter SeniorWeb, in hun omgeving dat ouderen soms vroegtijdig met pensioen gingen vanwege de automatisering, computerisering en het oprukken van beeldschermen. Betrokkenen dachten vaak  'Dit kunnen wij niet meer volgen, laat ons maar met vervroegd pensioen gaan'. Vanuit de gedachte dat dit onhoudbaar is en dat ouderen eigenlijk de technologische ontwikkelingen moeten blijven volgen, meemaken en erin moeten duiken is  SeniorWeb tot stand gekomen. In Amerika bestond al een gelijksoortige organisatie SeniorNet. Tielen, de Jong en van de Kerkhof zijn naar Amerika gegaan om te kijken wat ze van SeniorNet konden leren.

Hoewel er doelstellingen zijn verschoven in de afgelopen 20 jaar is het principe 'senioren onderrichten andere senioren' altijd gehandhaafd. Inmiddels zijn er verspreid door het hele land ruim 3.000 vrijwilligers, ambassadeurs genoemd, actief in 414 leercentra waaronder Bilthoven, Bunnik, Maartensdijk en Zeist.  Deze leercentra werken intensief samen en zijn gehuisvest in de bibliotheek. 

Tijdens de Open Week van 16 t/m 21 januari zijn leercentra extra open en hebben speciale activiteiten. Op www.ideacultuur.nl/seniorweb is het gehele programma te lezen.

Meer berichten