Een zolder vol herinnering

Algemeen

Op dinsdag 13 december is er een Alzheimer Café in het restaurant van woon- en zorgcentrum De Koperwiek, Koperwieklaan 3 in Bilthoven. Een Alzheimer Café is de benaming voor een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor mensen met (beginnende) dementie, hun familieleden, vrienden en andere belangstellenden.

Deze avond is er geen thema maar een muzikale avond verzorgd door Theatergroep Mooi Weer met 'Een zolder vol herinnering, een concert des levens', Een alleenstaande oudere dame heeft besloten om de stap te zetten: ze gaat naar een verzorgingshuis. De verhuizing laat ze over aan een verloofd stel, dat haar de laatste jaren wel vaker heeft bijgestaan. De ontruiming van de zolder wordt een ontdekkingsreis door het turbulente leven van een mysterieuze vrouw met onthullende voorwerpen als poesiealbums, fotoalbums, grammofoonplaten, boeken. Maar zekere voorwerpen lijken een geheim met zich mee te dragen. Waarom? Een zolder vol herinnering is een ontroerende voorstelling over de 'dingen des levens': de schooltijd, het avontuur, de liefde, het gezin, plezier en - onvermijdelijk - een traan. De glanzende hoofdrol is hier voor de muziek, met heerlijke liedjes in uiteenlopende genres.

Het programma begint om 20.00 uur en eindigt om 21.30 uur. Daarna is er nog gelegenheid om een drankje te nemen en even na te praten. De toegang is gratis. U hoeft zich niet vooraf aan te melden, u bent van harte welkom. Voor meer informatie over het Alzheimer Café en evt. vervoersvragen kan contact worden opgenomen met Alida Melkert, tel.nr. 030 6562977.