Het leerlingenorkest van Kunst en Genoegen speelde aandachtig en geconcentreerd. [foto Henk van de Bunt]
Het leerlingenorkest van Kunst en Genoegen speelde aandachtig en geconcentreerd. [foto Henk van de Bunt]

Kunst en Genoegen op dreef

Algemeen Muziek

In een afgeladen Vierstee bracht het harmonieorkest van Kunst en Genoegen afgelopen zaterdag een populair concert, daarbij geflankeerd door het leerlingenorkest van die vereniging.

Het leerlingenorkest bestaat uit 11 net beginnende musici die nog concertervaring moeten opdoen om later mee te spelen in het grote orkest. Aanvankelijk wat aarzelend, daarna aandachtig en geconcentreerd speelde het een klassiek werk van Sjostakovitsj, een gevoelig nummer van Claudia de Breij (Mag ik dan bij jou zijn) en een stuk uit De Kleine Zeemeermin, de bekende Disney-musical.

Populair
Het grote orkest liet zich horen in een populair programma, dat van Bernstein tot I Will Always Love You reikte. Aangenaam waren ook de trompetsolo's van de eerste trompettist, die erg op dreef was. Het orkest zelf heeft vaak een mooie, volle klank en de schaarse oneffenheden in tempo en intonatie werden kundig opgevangen door dirigent John Leenders, een man met een strakke en klare slag, die het orkest soms wat lyrischer mag laten spelen.

Afgesloten werd met de grootste hits van Queen, popmuziek met eeuwigheidswaarde, een spetterend en swingend einde van een zeer geslaagd concert.     (Peter Schlamilch)