Afbeelding

Match van Samen voor De Bilt

Algemeen Algemeen

Dankzij de bemiddeling van Samen voor de Bilt heeft Machteld van den Berg van praktijk 'De zus van Maria' een aantal cliënten van Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) de Biltse kernen een gratis massage kunnen geven. Een voorbeeld van betrokken ondernemen.

Machteld kon haar praktijk voor aanraking, stemwerk en ademcoaching met behulp van crowdfunding starten. In ruil hiervoor besloot ze gratis voet- of nek/schoudermassages te geven. Machteld kwam in contact met Samen voor de Bilt, dat haar koppelde aan de VPTZ  de Biltse kernen. Hierdoor hebben in totaal zes ernstig zieke mensen kunnen genieten van een ontspannende massage. Een vrouw reageerde: 'Ik was altijd te nuchter voor dit soort dingen, maar nu ik het heb ervaren is het toch wel heel fijn'. In maart zal Machteld nog twee dagdelen massages geven aan de bewoners van het Leendert Meeshuis.   

Machteld van Berg (r) behandelt cliënten aan huis met behulp van een stoel en neksteun tot genoegen van Geza Mobers van VPTZ de Biltse kernen (stoel).