Klaar voor de start (in 2015). (foto Henk van der Feest)
Klaar voor de start (in 2015). (foto Henk van der Feest)

Clinic Polderloop Westbroek

Algemeen Sport

Dit jaar wordt voor de 40e keer de Polderloop in Westbroek georganiseerd, een hardloopwedstrijd voor zowel beginnende als gevorderde lopers. De laatste jaren is de vaart er echter uit. Tijd dus om daar iets aan te doen. Hardloopster Marion Stolk geeft een clinic van 10 lessen, om de Westbroekse Polderloop er weer bovenop te helpen.

door Walter Eijndhoven

De laatste tien jaar kan de Westbroekse Polderloop op steeds minder deelnemers rekenen. Westbroekers Bertus Verheul en Agaath van Klaren willen daar verandering in brengen. Verheul: 'De Polderloop gaat dit jaar voor de veertigste keer van start, op vrijdag 29 april, om 18.30 uur. Helaas zien wij dat de laatste tien jaar zich steeds minder deelnemers aanmelden om mee te doen. En dat is jammer, want het is niet alleen leuk om mee te doen en je krachten met anderen te meten, maar het parcours loopt ook door een prachtig landschap'.

Caterorie
De Polderloop wordt ingedeeld in diverse categorieën. Van Klaren: 'De jongste deelnemers worden ingedeeld bij de 'Minioren', t/m 7 jaar. Zij lopen een traject van 500 meter. Een route van 3 kilometer staat deelnemers vanaf acht jaar t/m elf jaar te wachten en zij worden ingedeeld bij de Junioren 1. Kinderen van 12 t/m 15 jaar zitten in de Junioren 2- groep. Ook zij lopen drie kilometer. Natuurlijk strijdt niet alleen de jeugd tegen elkaar. Ook de ouderen proberen elkaar de loef af te steken om een eerste, tweede of derde plaats te bereiken in hun categorie. De senioren van 16 t/m 40 jaar lopen een traject van 8 kilometer, net als de veteranen, iedereen vanaf 41 jaar'.

Positief
Om het tij te keren voor de Polderloop en omdat het de veertigste keer is, werd het plan opgevat hardloopster Marion Stolk te vragen een clinic te verzorgen. Verheul: 'Zij reageerde hier direct positief op. Wel moeten zich minimaal 15 deelnemers inschrijven. Zij krijgen dan gedurende 10 weken à 1,5 uur les van Stolk. Wie weet kan één van de cursisten dan de snelste tijd ooit neerzetten tijdens de Polderloop'. Tot nu toe staat de snelste tijd geregisteerd op 42'10" voor de Westbroekse Astrid Welleweerd en voor de heren op 32'56" door Klaas Lam. Tot 15 februari kan iedereen zich aanmelden voor de clinic.