Nu al samen in Hollandsche Rading op de foto met o.a.  Ger Mik, Erik Verhulp en Willem Pols.
Nu al samen in Hollandsche Rading op de foto met o.a. Ger Mik, Erik Verhulp en Willem Pols.

Samen voor Hollandsche Rading

Algemeen Algemeen

door Henk van de Bunt

Tijdens het Repair Café in Hollandsche Rading vertelden Erik Verhulp, Ger Mik en Willem Pols over de verregaande vorm van samenwerking tussen allerlei burgerinitiatieven in Hollandsche Rading.

Ger Mik van de gebiedsplangroep: 'Van onze samenleving wordt steeds meer verwacht om taken van de overheid over te nemen of er mee samen te werken. De gemeentes worden steeds meer geconfronteerd met bezuinigingen. De gemeente De Bilt heeft ongeveer een jaar geleden aangeklopt bij Hollandsche Rading om te onderzoeken of er mogelijkheden waren tot het opzetten van een 'gebiedsplan'. Samen met enthousiaste Radingers is dat gelukt.

Community
Erik Verhulp (Community): 'In Hollandsche Rading bestond al de Community die tot doel heeft bewoners, organisaties en instellingen binnen de kern Hollandsche Rading bijeen te brengen om samen te zorgen voor een zo aantrekkelijk mogelijke woonomgeving. De Community is actief in het dorp en op het internet. De gebiedsplanwerkgroep gaf ook aan dat zij de samenwerking met de Community wilden. Er werd ook gekeken welke activiteiten er al in het dorp een plaats hadden gevonden, zoals de veiligheidsactiviteiten van o.a. Rob Adriaansen, het Repair- café van o.a. Willem Pols en (tal van) andere initiatieven.

Samenwerking
Willem Pols maakt ook deel uit van de gebiedsplanwerkgroep: 'In de afgelopen periode werd de samenwerking tussen de Community en de gebiedsplanwerkgroep versterkt. De samenwerking met de gemeente is zeer goed. We kunnen best opmerken, dat ons dorp weer wordt gehoord op het 'stadhuis', de negatieve klanken zijn verdwenen. Op dit moment is de werkgroep geïntegreerd in de vereniging Community. Op woensdag 25 november in er een hopelijk druk bezochte bijeenkomst met naar wij hopen veel inwoners; dan zal ook de nieuwe naam van de vereniging worden onthuld'.