Suzan Baan en Ebbe Rost van Tonningen sluiten een mooie match: Ebbe Rost van Tonningen gaat helpen bij de opzet van marketing en kwaliteit voor Zorgboerderij Griftenstein & Zorg.
Suzan Baan en Ebbe Rost van Tonningen sluiten een mooie match: Ebbe Rost van Tonningen gaat helpen bij de opzet van marketing en kwaliteit voor Zorgboerderij Griftenstein & Zorg.

Succesvolle Beursvloer 2015

Algemeen

76 matches, maatschappelijke waarde 118.350 euro

door Marijke Drieenhuizen

De zevende Beursvloer werd vorige week dinsdag gehouden in het hoofdkantoor van de Rabobank Utrechtse Heuvelrug, net over de grens van De Bilt, in Zeist. Daar ontmoetten bedrijven, zzp'ers, onderwijs en maatschappelijke organisaties elkaar en werden 76 waardevolle matches gesloten. Alles met gesloten beurs. Omgerekend vertegenwoordigen deze matches een waarde van 118.350 euro.

De Beursvloer werd dit jaar georganiseerd door Samen voor De Bilt en Mens De Bilt. Samen zijn zij actief in maatschappelijk betrokken ondernemen. Via de Beursvloer slaan zij een brug tussen bedrijven en de samenleving. Inmiddels is er een groot netwerk van betrokken maatschappelijke bedrijven.

Beursvloer
Joanne Penning, de nieuwe directeur van Samen voor De Bilt, heette alle aanwezigen welkom. Wethouder Jolanda van Hulst zei vervolgens de Beursvloer een mooi initiatief te vinden: 'Met elkaar voor elkaar, het is een investering aan alle kanten. Ik weet uit ervaring: vrijwilligerswerk voelt goed'. Migchel Dirksen, directievoorzitter Rabobank Utrechtse Heuvelrug, opende de Beursvloer met een klap op de gong. Tijdens de bijna twee uur durende Beursvloer werden heel veel matches gesloten. De maatschappelijke organisaties klopten met hun wensen en behoeften aan bij de deelnemende bedrijven. De matches hebben betrekking op menskracht, kennis, toegang tot netwerken, materiaal of faciliteiten. Over geld wordt niet gepraat, het draait om betrokkenheid. 76 Matches werden gesloten, allen het vermelden waard, hieronder slechts een kleine opsomming:

PR
Griftenstein & Zorg is een zorgboerderij in De Bilt die gehuisvest is in een pensionstal voor paarden. Daar bieden zij plek voor mensen van alle leeftijden die begeleiding nodig hebben of een nuttige dagbesteding willen. De zorgboerderij is nog in opbouw en op de Beursvloer zocht Suzan Baan naar iemand die zou kunnen helpen bij de marketing. Ebbe Rost van Tonningen was bereid een match met hen aan te gaan en ze te helpen bij hun vragen over marketing en kwaliteit.

Annelies Kastein van Stichting Eet Mee! was op de Beursvloer op zoek naar een bedrijf dat hen wilde ondersteunen in het meer bekend maken van dit initiatief. In Sander Wuis van Woonstichting SSW vond men een luisterend oor. Dat resulteerde in een geweldige match: SSW zal alle middelen die hen ter beschikking staan gedurende een jaar lang aanwenden om Stichting Eet Mee! op de kaart te zetten.

Douwe Tijsma van het Rode Kruis zocht iemand die meer bekendheid zou kunnen geven over de vakanties die zij organiseren. Vaak draait het om dezelfde groep mensen terwijl er veel meer mensen in de gemeente De Bilt wonen die er voor in aanmerking zouden kunnen komen. De vakantie met 24 gasten naar de Rijper Eilanden zal hierbij als voorbeeld worden gebruikt. In Cor Groenen van De Vierklank vonden zij de juiste persoon: er zal aandacht worden besteed aan dit uitje waarbij duidelijk zal worden gemaakt wie in aanmerking zou kunnen komen voor een volgende vakantie.

Matches
Hanneke Eilers van het Steunpunt Vluchtelingen De Bilt was op zoek naar een zaal voor de Nieuwjaarsborrel 2016, zodat het bestuur, alle medewerkers en alle vluchtelingen elkaar een goed en mooi Nieuwjaar kunnen wensen. Gertjan Kaay, regiomanager van Reinaerde, bood hen een ruimte aan in Buurtboerderij De Schaapskooi .

Farah Dahman organiseert sinds maart van dit jaar samen met anderen huiswerkbegeleiding aan kinderen van ouders met een laag inkomen. Inmiddels geeft men begeleiding aan 50 kinderen en bestaat het voornemen om een stichting op te gaan richten. Met Frans van Beek van Notarissen Houwing van Beek maakten zij de match: een akte zal worden opgesteld.

Arja Smits van De Windehof, een woonlocatie van zorggroep Kwintes in Bilthoven, zocht vrijwilligers om met een aantal bewoners een dagje uit te gaan. D'66 was bereid om met een aantal jongvolwassenen een dagje uit te gaan en hen geheel vrij te houden.

Bedankt
Na twee intensieve uren maakte Joanne Penning de uiteindelijke stand bekend: 76 mooie matches. Zij bedankte alle aanwezigen en in het bijzonder de hoekmannen, allen aanwezig namens Rotaryclub De Bilt/Bilthoven en een groot aantal leerlingen van De Werkplaats. Ook zij hadden taken binnen de organisatie van deze Beursvloer. 

Hanne Eilers en Gertjan Kaay sluiten een match: Reinaerde biedt een ruimte aan voor de komende Nieuwjaarsborrel.
Annelies Kastein en Sander Wuis sluiten een match: SSW gaat gedurende een jaar Stichting Eet Mee! promoten.
!