Salvodames weer op de goede weg

Hoewel de Salvodames met grote inzet hebben gestreden was het bezoekende Armixtos uit Amsterdam net te sterk. De 2-1 voorsprong in sets kon niet worden uitgebreid naar een overwinning. Een 2-3 nederlaag was het hoogst haalbare.

Gesterkt door de overwinning voor de winterstop traden de dames vol goede moed aan om Armixtos te bestrijden. Deze ploeg staat in de middenmoot maar bleek over veel aanval te beschikken. Door een rugblessure kon spelverdeelster Carine de Ridder niet spelen. Om het succes van de laatste wedstrijd voor de winterstop te evenaren werd weer gestart met twee spelverdeelsters. Rianne Diepeveen en Anneke Hanssen hebben vanaf het begin prima set ups verzorgd met als gevolg drie heel spannende sets waarin Salvo gelijkwaardig was aan de tegenstander. Door geweldige inzet en extra aandacht voor de blokkering hield Salvo gelijke tred met de ploeg uit Amsterdam. Vooral Daisy van Eck blokkeerde goed. Door de goede blokkering kon de aanval van de tegenstander niet tot volle ontplooiing komen terwijl de aanval van Salvo steeds goed door kwam. Na drie sets stonden de dames voor met 2-1 door de eerste en de derde set met resp.: 25-20 en 27-25 te winnen. In de vierde set ging de vermoeidheid parten spelen. Ook met de inbreng van Lotte Koenderman als frisse spelverdeler wisten de aanvalsters met haar goede set ups niet te scoren. Alle hoop was gericht op de vijfde set. Maar ook met het basisteam kon de tegenstander niet bedwongen worden en werd de set duidelijk verloren met 8-15. Zaterdag 21 januari speelt Salvo in Hoogland tegen topploeg Forza. De wedstrijd wordt gespeeld in sporthal Nieuwland en start om 14.30 uur.