SVM doet verwoede pogingen de bal in het doel te krijgen

IJFC maatje te groot voor SVM

SVM kon het in de eerste competitiewedstrijd uit tegen IJFC geen potten breken. Geplaagd door flink wat blessures bij de Maartensdijkers was het op voorhand al een moeilijke klus tegen een ploeg die algemeen tot de favorietengroep wordt gerekend.

SVM begon goed aan de wedstrijd. De eerste 20 minuten waren de geelblauwen gelijkwaardig. Met Marcel Melissen centraal achterin gaf de verdediging weinig kansen weg. IJFC kwam steeds beter in de wedstrijd en scoorde in de 31ste minuut uit een afstandsschot. Zes minuten later werd de voorsprong van de gastheren verdubbeld. Aanvoerder Diederick Hafkemeyer had de kans op de aansluitende treffer vlak voor de rust, maar de bal ging er niet in.

Na de theepauze een beter SVM.En er kwamen ook wat meer kansen. De keus om vol op de aanval te spelen bood IJFC meer ruimte. Gelukkig hadden de IJFC spitsen het vizier niet op scherp staan. Jordi van de Lee zag zijn schot over gaan en een poging van Mike de Kok bleef zonder resultaat. De goed keepende Stijn Orsel speelde in de ogen van de referee niet de bal maar een speler: de toegekende strafschop betekende de 3-0 en drie punten voor de ploeg uit IJsselstein.

Zaterdag 10 september om 14.30 uur. volgt een thuiswedstrijd tegen Benschop, dat de eerste wedstrijd uithaalde tegen Bunnik'73 (5-1)..