Stichting Bilthovens Open Podium opgeheven

Algemeen Kunst & Cultuur

De Stichting Bilthovens Open Podium is opgericht om op het Vinkenplein in Bilthoven een hedendaagse muziektent te ontwikkelen, als cultureel ontmoetingspunt binnen het vernieuwde centrum van Bilthoven, inclusief de culturele programmering. In 2015 is een succesvolle en enthousiaste start gemaakt met muziekprogramma's bij de opening van het vernieuwde stationsgebied en het Wereldfeest.

Niettemin heeft afgelopen januari het bestuur van de Stichting BOP besloten af te zien van het ontwikkelen van een gebouwd Open Podium. In het daarna verspreide persbericht stond hierover dat naar de mening van het bestuur het door Synchroon voorgestelde horecapaviljoen op het Vinkenplein, zowel in functioneel als in bouwkundig opzicht onvoldoende ruimte over laat voor een hoogwaardig vorm gegeven Open Podium dat voldoet aan het door de Stichting geformuleerde programma van eisen. Het bericht van januari leidde tot veel adhesiebetuigingen van culturele organisaties en particuliere cultuurminnaars.

Beraden
Het bestuur van de Stichting heeft zich de afgelopen maanden beraden over een mogelijke nieuwe koers. Als mogelijkheid werd namelijk nog gezien de combinatie van culturele programmering van een Open Podium met het commerciële horecapaviljoen. Een verdere verkenning van deze optie bleek echter niet mogelijk, zodat het bestuur met pijn in het hart heeft besloten de Stichting BOP op te heffen.