De bewoners van De Bremhorst noemen Lia Bicker (hier naast burgemeester Sjoerd Potters) ‘het zonnetje van de Bremhorst’. (foto Frans Poot)
De bewoners van De Bremhorst noemen Lia Bicker (hier naast burgemeester Sjoerd Potters) ‘het zonnetje van de Bremhorst’. (foto Frans Poot)

Chapeaupenning voor Lia Bicker

Algemeen

door Henk van de Bunt

Woensdag 17 april reikte burgemeester Sjoerd Potters een Chapeaupenning uit aan mevrouw Lia Bicker, die al ruim 40 jaar werkzaam is bij de Bremhorst aan de Jan van Eycklaan in Bilthoven.

Burgemeester Potters noemde Lia een ‘schot in de roos’ - al zo lang als je hier werkt, nu 40 jaar. Je begon als verzorgende en kwam later in een ondersteunend team terecht; dat paste je als een jas. Met grote toewijding en liefde ben je er voor de bewoners van Bremhorst. Je bent het gezicht van ‘hun’ winkeltje. Ontbreekt er iets in de winkel waar bewoners om vragen, dan haast je je naar een supermarkt om het alsnog te halen. Soms komen bewoners helemáál niet om te iets te kopen, maar om een praatje. Ze weten dat ze daarvoor óók altijd bij jou terecht kunnen’.

Gezelliger
‘Voor je zelfgemaakte soep - dat is nog zoiets waarmee je hen blij maakt - komen ze maar al te graag naar het restaurant. En op vrijdag om 7 uur ‘s ochtends, vaste prik, ga je naar de markt voor bloemen en drop voor de bewoners. En voor een mooi boeket voor de receptie. Gewoon - omdat een boeket alles nét even gezelliger maakt. Hebben verpleegkundigen en verzorgenden soms even geen tijd? Dan ben jij er voor aandacht, een luisterend oor of een kleine wandeling met een bewoner’. 

Positief
Jij bent het lichtpuntje en de steunpilaar die het verschil maakt in de levens van de bewoners. Je verrijkt hun leven, met activiteiten zoals koken met Hello Fresh en met bloemschikken. Je organiseert BBQ’s met live zang, regelt uitjes met een Tuktuk, een avondje casino en een bingo aan het einde van het jaar. Er zijn zoveel manieren waarop jij het gemeenschapsgevoel keer op keer weet te versterken. Zo ben je een bron van positiviteit voor anderen. En zo’n bron hebben we allemaal op z’n tijd nodig.’ 

Chapeau
‘Daarom zijn wij vandaag hier om jou in het zonnetje te zetten. Omdat jij met jouw tomeloze inzet en toewijding een bron van inspiratie, warmte, vreugde en betrokkenheid bent, die het hart van deze gemeenschap raakt. Daarom reik ik jou vandaag de Chapeaupenning uit; namens het college van burgemeester en wethouders, die deze penning toekent aan iemand die zich op een bijzondere manier verdienstelijk heeft gemaakt. Zo iemand ben jij. Dank je wel, Lia, voor wie je bent en wat je voor anderen betekent. Ik feliciteer je van harte met deze bijzondere onderscheiding’.