Hier ergens stond Boerenhofstede Larenstein.
Hier ergens stond Boerenhofstede Larenstein. Foto:

Muziektheaterfestival HiStories

Algemeen

Op 20 en 21 april vindt voor de vijfde keer muziektheaterfestival HiStories plaats. Kinderboerderij de Schaapskooi, Vvso WVT, SF de Akker, Boerderij Larenstein (Kometenlaan) en Villa Sandwijck worden historische verhalen verteld.

Er zijn onder andere verhalen over heksen en hun eerherstel, de overeenkomst tussen de jongeren uit de jaren ’60 en nu en de keuze voor het vrijmaken van natuur of voor woningen. De scenes op locatie worden uitgevoerd door de ervaren muzikanten, dansers en theatermakers waaronder straattheatermakers Karavana circus, interactief Theater á la Carte Welmoed de Graaf met Bart van Gerwen en de Brandweerharmonie, maskertheatermaker Brian Voermans en celliste Mariette Landheer, operazangeres Machteld van der Putte en danser Francesco Bekkema, rapper TRIX Nick Brinkhuisen in samenwerking met theatermaker Tom Jaspers.

Een van de theatergroepen is Theater a la Carte Welmoed de Graaf met Bart van Gerwen - samen met de Brandweerharmonie. Zij vertellen en spelen over Boerenhofstede Larenstein en hoe deze na de crisisjaren ruimte heeft moeten maken voor de drie flats Noordpool, Zuidpool en Evenaar in Bilthoven. Op het groene veldje ten noorden van de bocht waar de Biltse Rading overgaat in de Groenekanseweg stond boerenhofstede Larenstein. De scene die bij HiStories gespeeld wordt heeft als thema ‘de natuur vrijmaken voor woningbouw’. Ook in de huidige tijd moeten deze keuzes opnieuw gemaakt worden. Wat zou jij kiezen: natuur of wonen?

Liever niet fietsen? Er rijdt ook een speciale HiStories bus. Kijk voor meer info hetweeshuisvandekunst.nl.        (Pauline Wijnen)