Afbeelding

Dat wil ik ‘effe’ kwijt…

Algemeen

Woningbouw Maartensdijk

Al vele jaren wordt er over woningbouw in Maartensdijk gesproken en al evenvele jaren is er altijd wel iemand tegen; te hoog, historisch landschap, natuur, eigenlijk vooral eigenbelang.

Het aantal inwoners in Nederland blijft toenemen en wij in Maartensdijk leunen lekker achterover; wordt het niet eens tijd om ook ons steentje bij te dragen om de woningnood terug te dringen? Onze jongeren kunnen (bijna) geen woonruimte vinden en voor ouderen, die wel wat kleiner willen gaan wonen is er eigenlijk (ook) geen echt alternatief. Wanneer we die doorstroming op gang kunnen krijgen is het gelijk win/win.

Laten we er bij de volgende bouwplannen eens positief ingaan en kijken naar de mogelijkheden i.p.v. gelijk alles afschieten. Wat is ertegen om eens 5 of 6 hoog te bouwen? Er zijn in de regio meerdere voorbeelden dat hoger niet gelijk lelijk of storend is, kijk eens bij de landingsbaan in Soesterberg of in Loosdrecht op het oude Knorr -terrein. Wanneer die hoogte wel een probleem is mag men mijns inziens ook niet meer klagen wanneer er buiten de rode contour wordt gebouwd. Om ons mooie dorp ook in de toekomst levendig te houden moeten we juist aan de jongeren denken, dat zijn we op z’n minst aan hen verplicht.

Mijn oproep aan mijn mede dorpsgenoten is om niet alleen de negatieve kant van plannen te bekijken, maar juist om in mogelijkheden te denken. Bedenk dat met de huidige ‘daadkracht’ in De Bilt het minimaal 10 jaar duurt voor er gebouwd wordt. Daarom ook voor de politiek: ‘Pak nou eens door, maak niet alles nodeloos ingewikkeld en kostbaar met nog maar eens een onderzoek en neem beslissingen’.

Bert Bos, Maartensdijk