Ondernemers gingen tijdens het ondernemersontbijt met elkaar en met het voltallig aanwezige college in gesprek.
Ondernemers gingen tijdens het ondernemersontbijt met elkaar en met het voltallig aanwezige college in gesprek.

Dag van de Ondernemer begint met ontbijt

Algemeen

door Henk van de Bunt

In het kader van De Dag van de Ondernemer waren ondernemers in de gemeente De Bilt uitgenodigd voor een ontbijt samen met het college & burgemeester. 

Meer dan 30 uitgenodigden bevolkten afgelopen vrijdag vanaf 7.00 uur de oude raadszaal van gemeentehuis Jagtlust, om onder het genot van een heerlijk Bilts broodje kennis te maken en te horen wat er speelt op economisch terrein.

Corona
Accountmanager bedrijven Ellen van Tellingen leidde de bijeenkomst; burgemeester Sjoerd Potters verwelkomde de ondernemers en gaf aan het prettig te vinden, dat er na een aantal corona-jaren er in ieder geval weer ruimte was ontstaan voor het organiseren van zulke ontmoetingsmomenten.

Team economie
Wethouder Economie Krischan Hagedoorn sloot zich aan bij de boodschap van de burgemeester en sprak ook zijn waardering uit voor ‘onze’ ondernemers: ‘Het is fijn dat we dit weer tot uitdrukking kunnen brengen na al die zware jaren’. Verder noemde de wethouder het benoemen van een accountmanager bedrijven (Ellen van Tellingen), het verschijnen van een nieuwsbrief voor ondernemers, voor hulp bij alle ondernemersvragen en stelde het team economie voor ‘dat voor u klaar staat’.

Herontwikkeling
Hagendoorn wees op het belang het USPB (Utrecht Science Park Bilthoven) als wetenschapspark met onderzoeksinstellingen op het gebied van de volksgezondheid. Hagendoorn: ‘Wij moeten als aandachtspunt noemen de herontwikkeling van het terrein voor de gemeente, voorkomen dat er een gat valt bij het vertrek van RIVM en (er voor) zorgen, dat de ruimte weer gevuld wordt met start-ups en life science bedrijven die door willen groeien’.

Winkelgebieden
De wethouder noemde de winkelgebieden Centrum Bilthoven, Hessenweg, Maertensplein en Planetenbaan en duidde hierbij op ‘samenwerking met de Kwinkelier, om gezamenlijk marketing, positionering en communicatie beter op de kaart te zetten: ‘Waarbij we ook veel aandacht moeten besteden aan de winkels - ook in de andere centra - om die draaiende te houden en te ondersteunen’.

Werk en Inkomen
Tenslotte vroeg Hagedoorn aandacht voor Werk en Inkomen, welke een bijdrage levert aan de leefbaarheid en sociale samenhang in de gemeente en die zich richt op het vergroten van de zelfstandigheid van mensen; Werk en Inkomen ondersteunt werkzoekenden richting de arbeidsmarkt en het weer meedoen in de maatschappij. Hagendoorn riep iedereen op ‘slim te kijken hoe we ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen inzetten’.