Afbeelding

Hart & Vaat Beweeggroep De Bilt

Algemeen

Al meer dan 40 jaar bestaat De Hart & Vaat Beweeggroep De Bilt. Sinds vorig jaar is de groep officieel lid van VV Irene; de jaren ervoor was er een organisatorische band met SV Irene zonder echt lid te zijn.

De behoefte voor een specifieke Beweeggroep voor voornamelijk (hart)patiënten is ontstaan uit de vraag van vele (ex-)hartpatiënten om na de revalidatie in het ziekenhuis door te gaan met sporten. Dit is een medisch advies dat tegenwoordig overigens voor alle ouderen geldt. Zodoende bestaat de huidige groep uit (ex)hartpatiënten en ouderen die op een wat lager niveau willen sporten en bewegen. Naast mannen blijken ook steeds meer vrouwen interesse te hebben om in groepsverband bij de beweeggroep te sporten. 

40+
Er zijn leden die vroeger intensief hebben gesport en leden die nooit aan enige sport hebben deelgenomen. Beweging en een goede conditie zijn belangrijk voor iedereen en zeker voor hartpatiënten om herhaling van hartklachten te voorkomen. Overigens ook mannen en vrouwen met een andere lichamelijke beperking zijn welkom. De leeftijd van de groep is 40+. Veel sporters hebben het zo naar hun zin bij de groep dat ze al lang lid zijn; tot op een hoge leeftijd. De fitness- en sportactiviteiten zijn divers, maar volleybal is bij de groep favoriet. Het programma is opgebouwd uit fitness-oefeningen (45 min.) gevolgd door spel (45 min.). De begeleiding is in handen van gecertificeerde sportbegeleiders met een specifieke kennis voor begeleiding van hartpatiënten. De grootte van de groep varieert van 12-20 leden. Dus klein maar gezellig mede door uitwisseling van elkaars ervaringen.

Speelavonden
De Hart & Vaat Beweeggroep komt elke woensdag (behalve in de schoolvakanties) van 19.00 tot 20.30 uur in de Kees Boekehal Bilthoven samen. Voor verdere informatie: Jan Bol bol00401@planet.nl (Tel. 0654377908) of Peter Stadhouder secr.hvbgdebilt@gmail.com (Tel: 0646733452). (Juul op de Weegh)