Flitsende reactie van Thijs Bosman voorkomt weer een doelpunt.

SVM onderuit bij UVV

Algemeen

Bij de uitwedstrijd tegen UVV, dat de derde plek bezet in de competitie, lijkt het wel of er voor SVM niets goed mag gaan. Al na 6 minuten staat er een 1-0 achterstand op het bord door een scherpe pass van rechts die door Djoey Engel bijzonder ongelukkig in eigen goal binnengelopen wordt. SVM voetbalt zich terug in de wedstrijd en creëert de meeste, maar niet de gevaarlijkste kansen. Na een half uur spelen valt de 2-0 voor UVV, waar iedereen de 1-1 verwachtte.

De kansen voor SVM blijven komen: Na mistasten van de UVV doelman haalt een verdediger van UVV een kopbal van de doellijn. Even later reageert hij wel attent en houdt zijn doel schoon na een actie op rechts van Roy Wijman.

Alsof Djoey nog geen pech genoeg had, moet hij vlak voor rust geblesseerd afhaken, Diederik Hafkemeijer vervangt hem. Na de rust komen Jordi van der Lee en Wessel Huigen voor Stijn Orsel en Tycho Brandon.

In de tweede helft wordt er weinig gevoetbald, er zijn veel opstootjes en spelhervattingen uit overtredingen. En nog een blessure voor SVM: Keeper Max Koetze verlaat het veld voor Thijs Bosman na 5 minuten in de tweede helft. Op het punt dat de wissel voor Leroy Engel klaar staat, pakt hij zijn tweede gele kaart en moet SVM met 10 man verder. Als dan ook nog de 3-0 valt door een speler die vanuit een schijnbaar buitenspelpositie vrij op doel kan doorlopen, is het duidelijk dat het vandaag niet de dag van SVM is.

SVM probeert er voetballend nog wat van te maken, maar krijgt in de laatste reguliere speelminuut de 4-0 om de oren door een schot uit de tweede lijn. In de blessuretijd nog een mooie aanval door Roy en Tom, deze eindigt in een goed schot van Diederik om de eer te redden, maar de keeper en de lat brengen redding. Daarmee is de eindstand van 4-0 bereikt, mede door een goed ingevallen Thijs Bosman.