Logo vierklank.nl
Deze laadpaal functioneert niet meer.
Deze laadpaal functioneert niet meer.

Laadpaal wordt vervangen

Medio mei attendeerde Sander van der Welle op het niet functioneren van de laadpaal voor elektrische auto's aan de Prinses Marijkelaan in Maartensdijk: 'Zelf kom ik niet uit Maartensdijk, maar wanneer ik hier ben, parkeer ik hier regelmatig mijn elektrische auto. Sinds eind vorig jaar (begin december) is deze laadpaal echter defect. Zo gemakkelijk als dit tegenwoordig gaat heb ik dit keurig gemeld bij de betreffende beheerder'.

Na wat in- en extern mailverkeer informeert de gemeente De Bilt ons: 'Dankzij een melding weten we dat de betreffende paal niet werkte. Wij hebben op basis van die melding contact gezocht met de leverancier van de laadpaal. Beheer en onderhoud ligt namelijk geheel bij de aanbieder van de laadvoorziening. Die aanbieder verleende geen service meer op deze voorziening. De laadpaal was ook niet in het systeem van Stedin te traceren, waardoor er geen zicht op het gebruik in het verleden was'.

Vervanging
'Vanwege de enkele melding in ruim drie maanden tijd is verondersteld, dat de behoefte laag was en de ruimte beter gebruikt kon worden. Direct weghalen was geen optie omdat de paal niet van de gemeente is; de gemeente faciliteert alleen in de locatie van de paal. Inmiddels werkt de gemeente al een tijd met andere aanbieders voor laadpalen en er komt binnen afzienbare tijd vervanging in de buurt (Maertensplein).

HvdB

Meer berichten