Logo vierklank.nl
Bekkers-Van Rooij zal 'haar' SSW missen, maar krijgt daar weer iets moois voor terug.
Bekkers-Van Rooij zal 'haar' SSW missen, maar krijgt daar weer iets moois voor terug.

Jessie Bekkers-Van Rooij vertrekt bij Woonstichting SSW

door Walter Eijndhoven

Vanwege haar benoeming tot directeur-bestuurder bij Woningcorporatie Laurentius in Breda, vertrekt Jessie Bekkers-Van Rooij met ingang van maandag 1 juli als directeur-bestuurder bij Woonstichting SSW in Bilthoven. Toevalligerwijs kwam deze nieuwe uitdaging op haar pad en greep zij deze mooie kans met beide handen aan.

Met enige weemoed kijkt zij terug op een geweldige periode bij SSW, met veel contacten met klanten, maar ook met de gemeente en vele andere maatschappelijke organisaties. Al van jongsaf wist Bekkers-Van Rooij dat zij zou gaan werken in de maatschappelijke sector. Na een studie Bouwkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven en een studie Economie en Financiering aan de Universiteit van Tilburg, kwam zij terecht in het vastgoed. Als manager Wonen en Wijken bij de gemeente Eindhoven, directeur bij Vitalis Woonzorg Groep en diverse functies op het aandachtsgebied van wonen en zorg belandde zij uiteindelijk bij SSW in Bilthoven.

Klantgedreven
'Vier jaar geleden zag ik dat SSW een nieuwe klantgedreven bestuurder zocht', vertelt Bekkers-Van Rooij. 'En in die woorden herkende ik mij helemaal. De klant staat altijd bovenaan en samen met mijn medewerkers probeer ik er altijd voor hen te zijn'. Gedreven als zij is, ging de nieuwe bestuurder direct aan de slag. Een tijd van kennismaken met medewerkers, klanten, gemeente en diverse maatschappelijke organisaties volgde. Bekkers-Van Rooij: 'In de afgelopen vier jaar heb ik, samen met de medewerkers, veel opgepakt. Waaronder 'Het Huis van SSW', met de klant in het middelpunt. Natuurlijk is onze basis het verhuren van woningen, maar daarbij verliezen wij de mensen om wie het gaat, niet uit het oog. Samen met bewoners, overheden en andere belanghebbenden realiseren wij goed, betaalbaar en veilig wonen. De laatste twee jaar is daar duurzaamheid als focuspunt bij gekomen'.

Oogappeltje
Eén van de oogappeltjes van Bekkers-Van Rooij is het recent opgeleverde appartementencomplex De Leijenburgh aan de Van Heukelomlaan in Bilthoven. De 99 sociale huurwoningen, met een oppervlakte van 60-90 vierkante meter, zijn duurzaam, zonder gas, want zij worden verwarmd met een individuele warmtepomp, huurders koken electrisch en op het dak staan zonnepanelen. 'Hier ben ik echt trots op', vertelt Bekkers-Van Rooij. 'Dit nieuwbouwproject zorgde voor beweging in de markt van sociale huurwoningen binnen gemeente De Bilt, omdat meerdere (eengezins-)woningen vrijkwamen. Nieuwbouw is nodig om betere doorstroming te verkrijgen'. Om deze reden is SSW ook verheugd dat aan het eind van deze zomer wordt gestart met de nieuwbouw van 33 sociale huurwoningen, in het project 'Hof van Bilthoven', aan de Melkweg in Bilthoven. In het najaar start de verhuur hiervan.

Buurtkamer
Ook werkten wij met bewoners mee aan de realisatie van de Buurtkamer Kometenlaan en nemen wij deel aan BENG voor een energie-neutraal De Bilt. Tot en met 2021 voeren wij energiebesparende maatregelen uit in ruim 1.575 woningen in gemeente De Bilt, voor meer wooncomfort en lagere energielasten voor onze huurders. En tot het eind van dit jaar krijgen 28 huurwoningen aan de Hessenweg in De Bilt een ingrijpende opknapbeurt. Na de onderhouds- en duurzaamheidswerkzaamheden zijn de woningen klaar voor de toekomst'.

Nadat bekend werd dat Jessie Bekkers-Van Rooij zou vertrekken bij SSW, startte de Raad van Commissarissen met de werving van een nieuwe directeur-bestuurder. Tot die tijd wordt Theo Stubbé als interimbestuurder aangesteld. Een bestuurder met jarenlange advies- en interim ervaring op het gebied van bestuur en toezicht.

Meer berichten