De fiets van Bram Krikke is er nu al ondersteboven van.
De fiets van Bram Krikke is er nu al ondersteboven van.

Bram Krikke gaat grenzen verleggen

Algemeen Jeugd

door Henk van de Bunt

Radiostation SLAM! zet de avond op-z'n-kop met een geheel nieuwe programmering. Vanaf 6 november komt er o.a. van maandag tot en met donderdag tussen 19.00 en 22.00 uur een nieuw programma 'Club Ondersteboven' dat gepresenteerd wordt door Tom van der Weerd samen met Bram Krikke uit Hollandsche Rading.

SLAM! (Sound Lifestyle And More) is een Nederlands commercieel, landelijk radiostation dat voornamelijk muziek, gericht op jongeren uitzendt. Het pand van SLAM! is gevestigd in Naarden. In 2012 werd bekend dat SLAM! het grootste marktaandeel heeft onder de jongeren (16,8%) De 23-jarige Krikke over het station: 'SLAM! is het populairste radiostation onder jongeren. Je kunt het beluisteren via 91.1fm op de radio, via internet en via de SLAM app. Daarnaast kun je ook meekijken in de studio op SLAM TV en op de YouTube-kanalen van SLAM!. Meer dan genoeg keuze dus!'

Bosbergschool
Bram Krikke werd geboren in Weesp en woont sinds zijn zesde jaar in Hollandsche Rading: 'Daar kwam ik terecht op de Bosbergschool, die letterlijk naast ons huis staat. Super handig. Als kind had ik altijd een enorme passie voor televisie, films, radio en media. Die passie heeft mij eigenlijk nooit meer losgelaten. Dat ik nu radiopresentator word bij SLAM! is dan ook echt een droom die uitkomt. Ik kreeg afgelopen zomer ineens een berichtje van Tom van der Weerd, DJ van SLAM!. Ze waren benieuwd of ik op gesprek wilde komen. Natuurlijk wilde ik dat! Zo is het balletje eigenlijk gaan rollen. Maar dat ik nu ook daadwerkelijk de avondshow mag gaan presenteren, had ik echt nooit verwacht'.

Vroeger
Bram Krikke werkte vroeger bij een bouwmarkt: 'Ik moest ooit een pallet oude dozen en vuil in de vernietiger gooien. Toen ik daarmee klaar was kreeg ik van mijn leidinggevende een ander klusje: er waren nieuwe artikelen geleverd; of ik deze even netjes wilde inruimen. Ik kon die nieuwe artikelen nergens vinden. Je raadt het al; had ik de verkeerde pallet in de vernietiger gegooid. De schade liep in de duizenden. Sindsdien werk ik in de mediawereld'. Na zijn werk in de bouwmarkt is Bram een eigen YouTube-kanaal gestart onder de alleszeggende naam ''Bramos'. Zo kon hij naast zijn studie journalistiek gemakkelijk al zijn creativiteit kwijt. Bram: 'Toen ik vervolgens een baan als presentator aangeboden kreeg bij het jongeren tv-programma #FIRST ben ik daar vol voor gegaan. Zo kon ik al wat ervaring opdoen in de mediawereld. Mijn YouTube-kanaal heb ik er altijd naast gehouden en bleef daar ook video's voor maken. Zo is SLAM! uiteindelijk ook bij mij terecht gekomen. Ze hadden mijn filmpjes op YouTube gezien en vonden deze blijkbaar leuk genoeg om mij vervolgens voor een gesprek uit te nodigen. Echt een enorme mazzel'.

Ondersteboven
Over het nieuwe programma Club Ondersteboven vertelt Bram: 'De club is niet van Tom en van mij, maar de club is van iedereen. Die driehoek van luisteraars, artiesten en presentatoren staat centraal bij Club Ondersteboven; zij krijgen een grotere rol in alles wat er gebeurt. Luisteraars dagen artiesten uit, artiesten presenteren mee en komen optreden, luisteraars delen hun meningen en fantasieën over allerlei onderwerpen. Zo word het een echte club, met een open-deur-beleid; iedereen is welkom. Man, vrouw, transgender, genderneutraal: alles kan. De Vierklanklezer, die niet afstemt op het programma gaat een hoop energie, feest, lol en vrijheid missen. Bovendien mist die dan ontelbare belevenissen van luisteraars en heel veel toffe artiesten'. Collega Tom van der Weerd: 'De avond van SLAM! wordt al jaren super goed beluisterd. Ik vind het een megagrote eer dat wij nu tussen 19.00 en 22.00 uur de radio op-z'n-kop mogen zetten. Bram Krikke bevestigt dit tenslotte: 'We gaan er een grensverleggende club van maken! Ik ben er nu al ondersteboven van'.