Brigitte Giesen-Geurts en Martin Meijer hopen op een grote groep wandelaars.  
Brigitte Giesen-Geurts en Martin Meijer hopen op een grote groep wandelaars.  

Meditatieve herfstwandeling

Algemeen Activiteiten

door Walter Eijndhoven

Wie een keer in stilte wil wandelen, is zondag 5 november van harte welkom om mee te gaan. De wandeling start om 9.15 uur, vanaf de OLV kerk in Bilthoven. Na een aandachtsoefening 'van hoofd naar hart' en een korte meditatie, gaat de wandelgroep van start. Het thema van de stiltewandeling is 'loslaten'.

'Om geheel in sferen te geraken, begint de groep eerst met een korte meditatie, om alles te kunnen loslaten in jezelf. Dit is ook het thema van de wandeling: het loslaten van je eigen gedachten', vertelt één van de organisatoren van de wandelgroep Brigitte Giesen-Geurts. 'Daarna start de wandeling in stilte; het is dus de bedoeling, dat het eerste gedeelte van de wandeling ook echt in stilte verloopt en je in jezelf keert', vult mede-organisator Martin Meijer aan. Volgens deelnemers van eerdere wandelingen doet zo'n wandeling echt iets met je geest, je komt tot rust en eventueel gepieker verdwijnt als sneeuw voor de zon en wie wil dat nou niet? Na de wandeling begint iedereen dus weer fris aan de nieuwe dag.

Mooie gesprekken
Tijdens de tweede helft van de tocht kunnen deelnemers, twee aan twee, met elkaar in gesprek gaan. Uit eerdere ervaringen van de organisatie blijkt dat contacten tussen wandelaars kunnen leiden tot mooie gesprekken. 'De wandeling besluiten wij daarom als 'Emmausgangers', zij spraken met elkaar over wat was voorgevallen (Lucas 24-14)', vertelt Giesen-Geurts. 'Door dit soort gesprekken komen mensen nader tot elkaar'. De verwachting is rond 11.15 uur weer terug bij de kerk te zijn, met koffie en koek.

Voor wie interesse heeft: de wandeling start om 9.15 uur bij de OLV kerk, Gregoriuslaan 8 in Bilthoven. Iedereen is van harte welkom. Aanmelden kan via de mail: secretariaatolvbilthoven@gmail.com. De tocht wordt begeleid door Joke Litjens, voormalig omroeppastor bij RKK/KRO.