Hassan Toutouh (rechts) informeert Jessie Bekkers en Sjoerd Potters.
Hassan Toutouh (rechts) informeert Jessie Bekkers en Sjoerd Potters.

Burgemeester fietst met SSW

Algemeen Algemeen

Burgemeester Sjoerd Potters was woensdag 5 juli op werkbezoek bij Woonstichting SSW. Na een kort programma waarin hij kennismaakte met Woonstichting SSW, is hij met directeur-bestuurder Jessie Bekkers - Van Rooij op de fiets gestapt.

Jessie Bekkers - Van Rooij vertelde burgemeester Potters over de ontwikkelingen bij de woonstichting; samen met de managers en bestuurssecretaris zijn de vier belangrijkste onderwerpen tussen SSW en de gemeente aan bod gekomen, zoals leefbaarheid, duurzaamheid, beschikbaarheid en betaalbaarheid.

Fietsen
Met uitleg van medewerker sociaal beheer Hassan Toutouh zijn de burgemeester en de directeur-bestuurder door de wijk Brandenburg in Bilthoven gefietst, waarbij middels een oude en een nieuwe plattegrond de veranderingen duidelijk zichtbaar werden. Daarnaast is het gezelschap op bezoek gegaan bij een gezin aan de Kometenlaan in Bilthoven om te zien wat voor kwaliteit de woningen daar hebben.

Projecten
De fietstocht ging verder naar het nul-op-de-meter project op de Mr. S. van Houtenweg / Henrica van Erpweg in De Bilt, waarbij Gerrit Versteeg (projectontwikkelaar van SSW) uitleg gaf. Vervolgens fietsten Sjoerd Potters en Jessie Bekkers in het dorp door naar het Essenhuis, waar ze binnen met een bewoner hebben gesproken. De tocht eindigde op het Burgemeester Van Heemstrakwartier, waar Jessie de voltooide renovatie heeft laten zien, als mogelijk voorbeeld voor toekomstige renovaties.   (Laura van Putten)