SP voor Nationaal Zorgfonds

Algemeen Algemeen

Vanaf de tweede week van september gaat SP De Bilt dit najaar actie voeren voor een grote verandering van de ziekteverzekering en wat daar mee samenhangt. Samen met een aantal andere landelijke organisaties wil de SP een zorgverzekering die niet langer in handen is van marktdenkers en die geen 'eigen risico' kent zodat iedereen onbelemmerd toegang heeft tot de zorg die men nodig heeft.

Huis aan huis zal voorlichtingsmateriaal uitgereikt worden en zullen handtekeningen worden verzameld. Op 10, 23 en 30 september evenals 14 oktober, zal de SP met een kraam of partytent op diverse markten en de braderie in De Bilt staan met informatie en handtekeninglijsten. Evenals zorgverleners zullen ook inwoners van onze gemeente worden uitgenodigd om zich aan te sluiten bij dit initiatief. Er zal veel uitleg worden gegeven over de nieuwe verzekeringsopzet.

Discussieavond
Op 28 oktober zal in de achterzaal van Café Miltenburg een informatie- en discussieavond worden verzorgd, waarbij Lieke Smits (onderzoeksinstituut hoofdkantoor SP) uitleg komt geven over het Nationaal Zorgfonds. Iedereen is welkom om deel te nemen aan deze discussie. Het Nationaal Zorgfonds heeft landelijk al veel aanhang gekregen, de teller staat momenteel op 100.000 actieve aanhangers. De 50 Plus partij, FNV Zorg en Welzijn, KBO-Brabant, Omroep MAX en vele zorgverleners, specialisten en huisartsen hebben zich achter dit plan geschaard. Het Nationaal Zorgfonds schaft het verplicht eigen risico van 385 Euro af, evenals de marktwerking in de zorg. De commerciële zorgverzekeraars worden voor de basisverzekering overbodig. Wel zal er keuze blijven in aanbod van de aanvullende verzekeringen. Het pakket van de basisverzekering zal worden uitgebreid.