V.l.n.r. Anke van Doleweerd, Marijke de Wilde, Frits Blankensteijn, Anneke Iseger met het speeldoosje, Cindy Donselaar en Diederick Vollenga.
V.l.n.r. Anke van Doleweerd, Marijke de Wilde, Frits Blankensteijn, Anneke Iseger met het speeldoosje, Cindy Donselaar en Diederick Vollenga.

Steeds Beter wint Eenakterfestival

Algemeen Kunst & Cultuur

De Biltse toneelvereniging Steeds Beter werd zaterdag 23 januari de winnaar van het jaarlijkse Eenakterfestival in Baarn. In theater De Speeldoos streden vrijdag- en zaterdagavond acht toneelverenigingen uit de regio om de titel. Een professionele vakjury beoordeelde de prestaties en wees Steeds Beter aan als beste.

Steeds Beter bracht de eenakter Een Bloedstollend Slot, geschreven door Anneke Iseger. Het stuk werd onder regie van Frits Blankensteijn gespeeld door Marijke de Wilde, Anke van Doleweerd, Anneke Iseger, Cindy Donselaar en Diederick Vollenga. De spelers hadden vanaf het allereerste begin de lachers op hun hand en kregen regelmatig open doekjes. Dat was mede te danken aan de vondsten van de regisseur.

'Een feest om naar te kijken, met een goede timing, goede mimiek, een heldere structuur en veel speelplezier', oordeelde de jury. Lof was er ook voor de auteur. 'Het is erg knap geschreven. Het publiek en de jury werden op een gegeven moment op het verkeerde been gezet, wat een schok in de zaal veroorzaakte. Heel verrassend. Het werd gauw duidelijk dat dit erbij hoorde. Kortom, dit stuk kwam als geheel als beste naar voren. Het is een eenakter die professioneel geschreven en gespeeld is.' Steeds Beter ontving de wisselprijs en het bij het festival horende Speeldoosje.