TZ maakt zich op voor kampioenswedstrijd

Afgelopen zaterdag speelde TZ tegen KCR. De ploeg uit Ridderkerk kende een prima start in 2017 en won drie van de vier wedstrijden. Voor TZ was het belang groot; bij winst speelde het, ongeacht de resultaten van de andere wedstrijden, volgende week tegen SKF de kampioenswedstrijd.

In de eerste twee aanvallen schoot KCR met scherp en TZ keek tegen een 2 - 0 achterstand aan. In de daaropvolgende aanvallen herstelde TZ het evenwicht, nam vervolgens het initiatief over en liep uit naar een 4 - 8 voorsprong. Daarna volgde er een moeizame fase. waarin KCR weer gelijk kwam. In de slotfase van de eerste speelhelft richtte TZ zich weer op en scoorde nog drie keer, waardoor er een voorsprong van 8 - 11 bij rust stond.

Titel
Direct na de rust scoorde TZ twee keer waardoor het gat vijf doelpunten werd. Dit gat bleef daarna langere tijd op de borden staan. TZ had het betere van het spel, vooral meer kansen. Maar KCR kon volgen door een hoog percentage te schieten. Bij 16 - 20 besliste TZ de wedstrijd definitief. De voorsprong werd steeds verder uitgebouwd en bij 20 - 28 was de spanning verdwenen. De echte scherpte verdween met nog vijf minuten te spelen en dat leverde een eindstand van 23 - 29 op. TZ kon na de overwinning rustig afwachten wat de achtervolgende ploegen zouden doen. Ongeacht die resultaten wist het dat het volgende week in Veenendaal kampioen kan worden. Volgende week speelt TZ tegen SKF om 20.20 uur in Veenendaal. Bij winst pakt de Maartensdijkse ploeg de titel in de overgangsklasse.