Werkzaamheden fietstunnel van start

Algemeen Algemeen

Onlangs is gestart met de voorbereidende werkzaamheden aan de nieuwe fietstunnel onder de Amersfoortseweg (kruispunt Vollenhoven) in De Bilt. Deze fietstunnel vervangt de bovengrondse fietsoversteek en zorgt voor een veilige en snelle doorgaande fietsroute tussen Utrecht, De Bilt en Zeist.

Op kruispunt Vollenhoven (Utrechtseweg-Amersfoortseweg) moeten auto's vaak wachten voor overstekende (brom)fietsers. Ook zijn er lange wachttijden voor fietsers. De provincie heeft besloten om de doorstroming en de veiligheid op dit kruispunt te verbeteren door het aanleggen van een fietstunnel onder de Amersfoortseweg. De aanleg van de fietstunnel wordt gecombineerd met onderhouds- en reconstructiewerkzaamheden aan dit kruispunt. Door deze werkzaamheden te combineren wordt de hinder voor het verkeer zoveel mogelijk beperkt.

Planning
Op dit moment vinden er voorbereidende werkzaamheden plaats, zoals het verleggen van kabels en leidingen. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd langs de parallelwegen en leveren vrijwel geen hinder op voor het verkeer op de Amersfoortse- en Utrechtseweg. Zoals het er nu naar uitziet starten de echte werkzaamheden aan de tunnel en het kruispunt in de zomer. De fietstunnel is naar verwachting in november 2016 gereed.