Landwehr (links) was blij met de uitnodiging en de waterkaraf.
Landwehr (links) was blij met de uitnodiging en de waterkaraf. Foto: Henk van de Bunt

Goede wijn verdient neutraal water

Zakelijk

Wijnhuis Zuid aan de Julianalaan 4 in Bilthoven verkoopt binnenkort de waterkaraf ‘Biltsch Water (bij de wijn)’. De karaf is uniek vanwege zijn stoere vorm, maar vooral ook door zijn naamgeving. Vorige week woensdag werd een eerste exemplaar aangeboden aan wethouder André Landwehr. 

‘Water hoort bij de tafel en bij de wijn evenzeer als het weer bij De Bilt hoort’; aldus lichtte Michel Stevens van Wijnhuis Zuid de vandaag gestarte verkoop toe. ‘Uniek water verdient extra aandacht op de dinertafel’, zo vervolgde hij. Water hoort bij De Bilt bijvoorbeeld al vanaf 1933, wanneer burgemeester Baron van der Borch tot Verwolde het natuurbad nabij de Julianalaan in Bilthoven als nieuw zwembad opent. Het Bilthovens natuurbad behoort dan tot de grootste en meest moderne zwembaden die Nederland dan telt. Stevens wijst ook op het water dat door de 10 km. lange Biltse Grift (van Utrecht naar Zeist) zich door het zuidelijke deel van de gemeente een weg baant. 

Kraan
‘Deze mooie stoere ‘Water bij de wijn’-karaf zet je gevuld met Biltsch water op tafel. Lekker voor bij het eten, lekker voor bij een glas wijn. De karaf past prima in de koelkastdeur en zo heb je altijd koel water in huis en iets moois op tafel. Biltsch water is zacht, Ph-neutraal en door zuivering d.m.v. zuurstof licht sprankelend en biedt mogelijkheden voor een continue aanvoer van en klimaatneutraal vullen vanuit de eigen kraan, waardoor alle bronwaters onnodig worden’, zo besloot Stevens zijn begeleidende woorden bij de overhandiging aan de wethouder. Deze was blij met de uitnodiging en de waterkaraf; hij bekende op z’n tijd in huiselijke kring op bescheiden schaal van een goed glas wijn te genieten en beloofde de karaf daarbij een juiste plaats te bieden.

[door Henk van de Bunt]

!