Logo vierklank.nl
Frans van Beek en Koop Geersing zijn van plan er een en boeiende bijeenkomst van te maken
Frans van Beek en Koop Geersing zijn van plan er een en boeiende bijeenkomst van te maken

Lezing over erfrecht, executele en uitvaart

  Zakelijk

Frans van Beek en Koop Geersing organiseren op zaterdag 20 juni van 11.00 uur tot 13.00 uur aan de Soestdijkseweg Zuid 267 een bijeenkomst over erfrecht, executele en over alles wat bij het regelen van een uitvaart komt kijken. Frans van Beek is notaris bij Notarissen Houwing van Beek, Koop Geersing is uitvaartverzorger van Yarden & Geersing Uitvaartzorg.

Een lezing over erfrecht en afscheid nemen klinkt misschien niet als de meest aantrekkelijke besteding van een zaterdagochtend. Maar aan de andere kant kunnen onbeantwoorde vragen op dit gebied, of slechte ervaringen, door iemands hoofd blijven spelen. Door op alle aspecten in te gaan en vragen te beantwoorden kan veel onrust weggenomen worden.

Onderwerpen als erfrecht, executele en uitvaart zijn nauw met elkaar verbonden en als het goed is werken een uitvaartverzorger en notaris daarin naadloos samen. Het is vaak de executeur die de taak heeft om de uitvaart te regelen en bij bijna iedere uitvaart komen ook notariële aspecten aan de orde. Frans van Beek en Koop Geersing spreken elkaars taal en werken regelmatig samen.

Frans van Beek vertelt hierover dat er regelmatig klanten zijn die zij gezamenlijk bedienen, of van advies voorzien: 'Als ik voor iemand een testament maak waarbij  een executeur benoemd wordt – en helemaal als de notaris zelf tot executeur wordt benoemd-  dan wil ik graag doorverwijzen naar een uitvaartverzorger waar ik vertrouwen in heb. Gaat het om een crematie of een begrafenis, vanuit een rouwcentrum of vanuit een kerk? Zijn er specifieke wensen? Voor die zaken verwijs ik mijn cliënt door naar een uitvaartadviseur met een persoonlijke benadering. Aangezien Koop Geersing een uitvaartverzorger is met oog voor details en omdat hij uitstekend kan luisteren naar de wensen van betrokkenen past hij perfect bij de persoonlijke advisering die ik, als notaris, aan de cliënt verstrek'.

Omgekeerd, vult Koop Geersing aan, kom ik als uitvaartverzorger kort na een overlijden in contact met erfgenamen.  Nabestaanden hebben niet alleen praktische vragen over de uitvaart, maar ook natuurlijk vaak vragen over de afwikkeling van de nalatenschap, over het erfrecht of over de inhoud van een testament. Mensen die  hun eigen afscheid voorbereiden lopen tegen vergelijkbare vragen aan. Koop Geersing verwijst dan graag door naar een specialist op dat vlak, naar Frans van Beek, notaris in Bilthoven, in wie hij dezelfde zorgvuldige manier van werken herkent.

Goed voorbereid afscheid
Het is misschien geen prettige gedachte, maar iedereen krijgt vroeg of laat met het erfrecht en met het regelen van een uitvaart te maken. Het is goed om daar bij stil te staan voordat het zich voordoet en dat kan zorgen wegnemen. Soms leeft bijvoorbeeld de gedachte om familie of goede doelen later blij te maken met een (deel) van de nalatenschap, maar hoe kan die afwikkeling het beste plaatsvinden? Is het verstandig om daarvoor een executeur te benoemen? Wat is al bij de wet geregeld, wat moet er apart vastgelegd worden? Tijdens het onderdeel van de lezing dat verzorgd wordt door notaris Frans van Beek, komen onderwerpen als langstlevende-testamenten aan de orde, onderwerpen als de veranderingen in de zorg (voorheen AWBZ), executeurschap en erfbelasting. Koop Geersing zal als uitvaartverzorger in gaan op wensen, mogelijkheden en kosten van een uitvaart. Door zijn jarenlange ervaring als hoofd radio bij de AVRO heeft hij een vaak verrassende kijk op een persoonlijk afscheid dat op rolletjes loopt. Ervaring leert dat een uitvaart waarbij de nabestaanden zich kunnen concentreren op het afscheid nemen, samen met de andere aanwezigen, van grote waarde is.

Voor wie
Het bijwonen van de bijeenkomst op zaterdag 20 juni kan voor iedereen interessant zijn, omdat iedereen vroeg of laat met een uitvaart te maken krijgt. Kortom: iedereen die op het gebied van het erfrecht of op het gebied van het regelen van een uitvaart rondloopt met vragen, heeft iets aan deze lezing. Iedereen is dus van harte welkom.

Aanmelden en informatie
De bijeenkomst die Koop Geersing en Frans van Beek samen verzorgen, vindt plaats op zaterdag 20 juni om 11.00 uur tot 13.00 en is kosteloos. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden of om meer informatie vragen via info@houwingvanbeek.nl of telefonisch op telefoonnummer 030-2290811. Men kan zich voor de lezing aanmelden vóór 19 juni en ontvangt een bevestiging van deelname.

Indien blijkt dat er (te) veel belangstelling is, wordt ook die middag om 14:00 uur nog een lezing gegeven. Na afloop van de bijeenkomst is er overigens gelegenheid om onder het genot van een eenvoudige lunch na te praten en eventuele persoonlijkere vragen te stellen aan de notaris en de uitvaartverzorger. Frans van Beek vult hierbij aan: 'Mensen kunnen dan ook bijvoorbeeld laten checken of hun testament nog wel klopt'. 

Meer berichten