SRFC blijft actief.
SRFC blijft actief.

Stichtsche Rugby Football Club lanceert Corona Cup

Sport

Rugby is niet meer weg te denken in midden Nederland met de Stichtsche Rugby club in het hart van de regio. Te midden van clubs uit Amersfoort, Hilversum, Naarden, Maarssen, Utrecht, Nieuwegein, Driebergen en Zeist is Stichtsche de nieuwe grote rugbyclub aan het worden. De vereniging maakt een mooie groei door naar 100 actieve jeugdleden uit de gemeente De Bilt maar ook uit Den Dolder, Bosch en Duin, Huis ter Heide en Utrecht. 

Kenmerkend voor rugby, the hooligans game played by gentlemen, is dat de sport het hele jaar door gaat. In weer en wind van september tot en met juni wordt het spel met de ovale bal gespeeld. Zaterdagen zijn voor de jeugd tot 12 jaar altijd wedstrijddagen waarbij er meestal 3 partijen gespeeld worden. Afgelopen seizoen werd voortijdig beëindigd en na een heel korte opleving werd ook dit seizoen ruw onderbroken.

Idee
Rugby zou rugby niet zijn als er niet een idee zou zijn om de jeugd toch elke zaterdag een reden te geven om voluit te presteren. In navolging op zusterclub Eemland werd in november de Corona Cup in het leven geroepen; een wisselbeker voor de jeugd-rugbyer die de meeste inzet toont tijdens de training en oefenpartijen. Het is een doorslaand succes. De winnaars mogen de beker een week houden en koesteren tot de volgende zaterdag waarop er nieuwe toppers zijn die de Cup veroveren. De jeugd is zo enthousiast dat het eigenlijk nog wel even door mag gaan tot iedereen de beker een keer thuis gehad heeft. Toch blijft het kriebelen bij de jongens en meiden, een echte partij tegen een andere club is wat ze toch nog steeds het liefst willen. Daar trainen ze nu hard voor om hopelijk snel weer op het veld hun kwaliteiten laten zien. 

!