Afbeelding

Nova wint nipt van Telstar

Sport

Afgelopen zaterdag werd de wedstrijd tussen Nova 1 en Telstar 1 gespeeld. Wederom waren de weersomstandigheden niet ideaal. Veel wind en harde regen zorgden ervoor dat de voorbereiding op de wedstrijd niet optimaal was. Voor het publiek echter wel fijn dat zij niet langs de lijn hoefden te staan, maar via de livestream de wedstrijd toch nog kon volgen.

Ondanks de regen en wind kwam Nova makkelijk tot scoren in de eerste helft. Door verzorgde aanvallen, wist de ploeg al snel uit te lopen met een grote voorsprong. Verdedigend werd het naarmate de eerste helft vorderde steeds beter. Er werd goed gereageerd op de aanvallende intenties van de tegenpartij. Telstar had het moeilijk in de aangeef met de lange armen van de oponent. Hierdoor werden veel ballen onderschept. Voor Nova was het noodzaak om doorloopballen en kansen rond de korf eruit te houden. Aangezien verre afstandsschoten mede door het weer minder doeltreffend waren. Deze aanpak zorgde ervoor dat Nova de eerste helft kon afsluiten met een tussenstand van 6-12.

De tweede helft kregen de spelers van Nova 1 het moeilijker tegen de ploeg uit Hoevelaken.

Gehaaste aanvallen zorgden ervoor dat de natte bal uit de handen gleed en veel ballen over de lijn werden gegooid. Zo kwam er meer druk op de verdediging te staan. Telstar begon de afstandsschoten raak te schieten. Waardoor het gat dat in de eerste helft werd gecreëerd, begon te krimpen. Dit zorgde voor een spannende slotfase van de wedstrijd, waarin Nova nog nipt de overwinning binnen kon slepen. Eindstand 16-17. Volgende week zaterdag speelt Nova om 15.30 uur tegen Victum.  (Eline van der Weerdt)