Afbeelding

SVM net geen gelijkspel

Sport

De wedstrijd tegen Nederhorst Den Berg kende twee gezichten. In de eerste helft gaf runner-up SVM in de eerste minuten haar vistekaartje al af. Twee voetballende ploegen hebben onder barre weersomstandigheden een goed duel op de mat gelegd. SVM gevaarlijk met snelle counters in de eerste minuten.

De Bergers namen daarna het heft wat meer in handen en kwamen na een kwartier spelen op de 0-1 door een benutte strafschop. Binnen 20 minuten spelen stond SVM met 0-3 achter. Langzaam maar zeker trokken de geel-blauwen het initiatief naar zich toe en drukten de Bergers terug. Kansen kwamen er. Vlak voor het rustsignaal scoorde Leroy Engel door verkeerd terug spelen op de keeper fraai de 1-3. Verder dan nog een gevaarlijk schot voorlangs kwam SVM niet.

De tweede helft een heel ander beeld. SVM zette gelijk druk en ging verbeten op jacht naar de aansluitingstreffer. SVM voelde dat er meer in zat en gooide er nog een schepje bovenop. En de Bergers kregen het steeds moeilijker. Tycho Brandon kopte na een prima voorzet van Joey el Bouti de 2-3 binnen. Wat SVM ook probeerde de bal wilde er maar niet in. Het bleef tot de laatste minuut spannend.

Met heel veel kunst en nog meer vliegwerk hield Nederhorst den Berg het doel schoon. SVM had zeker een gelijkspel verdiend, maar had Vrouwe Fortuna dit keer niet mee. Deze wedstrijd verdiende veel meer toeschouwers dan door de richtlijnen zijn toegestaan.. Nederhorst ging met de zwaarbevochte zege terug naar huis. Voor SVM had er meer ingezeten.