Supporters konden thuis, droog, de wedstrijd via livestream volgen.

Tweemaal Zes verliest op eigen veld

Sport

Na het verlies van vorige week speelde Tweemaal Zes deze week met nieuwe strijdlust thuis tegen Wit-Blauw uit Kampen. Door grote druk van de gasten en enorm slechte weersomstandigheden lukte het TZ niet om in hun spel te komen. De middag verliep erg moeizaam. Er werd verloren met 7-16.

De zaterdag begon in Maartensdijk zonnig, maar naarmate de middag vorderde leken de donkere wolken zich alleen maar boven het veld van TZ te verzamelen. Vanaf het eerste tot het laatste fluitsignaal heeft het geregend. Dat is voor korfballers vaak een groot nadeel. Ondanks dat er vorige week ook in de regen gespeeld is, slaagde Tweemaal Zes er niet in om er beter mee om te gaan. De doelpunten waren erg schaars aan Maartensdijkse kant, en Wit-Blauw schoot een beter percentage. De rust werd ingegaan met een schamele 4 doelpunten: 4-9.

Met beide teams in droge shirts ging de tweede helft van start. Deze bleek voor Tweemaal Zes vrijwel een kopie van de eerste helft, alleen uiteindelijk zelfs met een doelpunt minder en nóg hardere regen. Waar er hier en daar zeker goede aanvallen tussen zaten, miste TZ de precisie op bepaalde punten waardoor er geen nieuwe druk uitgeoefend kon worden op hun tegenstander. Die slaagden er op hun beurt in wederom het voortouw te nemen. De punten gingen dan ook mee terug naar Kampen. Volgende week staat er een uitwedstrijd tegen Sparta Zwolle op het programma.