Logo vierklank.nl
 De verslaggever van het jeugdjournaal voelt iedereen aan de tand.
De verslaggever van het jeugdjournaal voelt iedereen aan de tand. (Foto: )

Jeugdjournaal op bezoek bij DOS Westbroek

  Sport

Ondanks de vele buien op zaterdag 3 oktober bracht het jeugdjournaal een bezoek aan Korfbalvereniging DOS Westbroek. Hoe gaan sportclubs om met de weer opnieuw aangescherpte coronamaatregelen? Om dit uit te zoeken kwamen een cameraman en verslaggever langs en namen zij een kijkje hoe alles verliep op en rond het terrein van de korfbalclub.

Op maandag 28 september verscherpte het kabinet de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus. Ook voor DOS heeft dit tot gevolg dat zij helaas weer enkele aanvullende maatregelen moet nemen. ‘Even een lekkere bak koffie pakken voordat de wedstrijd begint is er in ieder geval de komende drie weken niet meer bij, in ieder geval tot dinsdag 20 oktober’, vertelt bestuurslid Wilco de Rooij. ‘De bar is voorlopig weer gesloten. Heel vervelend, maar wij moeten het ermee doen. De kleedkamers zijn nog wel open, maar hierbij vragen wij aan onze leden en gasten wel om zoveel mogelijk thuis om te kleden en te douchen’.

Maatregelen
Het kabinet kan tevreden zijn, zoals DOS omgaat met de maatregelen. Eén voor één druppelen de sporters binnen. ‘Bij aankomst vragen wij direct of zij hun handen willen reinigen’, vertelt Corine de Wilde, ‘en niet-spelende gasten wordt gevraagd of zij hun naam en 06-nummer willen vermelden op een formulier. Voor het geval dat…’.

Helaas mogen ook ouders en andere toeschouwers niet meer aan de lijn staan en wordt hen verzocht plaats te nemen achter een groot hek, buiten het korfbalterrein. Dat deden zij. In de stromende regen, net op de dag dat C1 misschien kampioen kon worden.

door Walter Eijndhoven

Meer berichten