Afbeelding

Gelijkspel voor DOS in Kamerik

Sport

Na twee enigszins rustige wedstrijden die DOS in Westbroeks voordeel had beslist stond er zaterdag in Kamerik een pittige tegenstander op het programma. En pittig werd het want het eveneens ongeslagen SDO zocht continu het randje op van het toelaatbare en ging daar geregeld overheen.

DOS was af en toe wat te naïef in de duels en liet zich na een goede start het kaas van het brood eten. De vroege noodgedwongen wissel van Jeroen Groot, die zich in een duel onder de korf blesseerde, speelde daarin wellicht een rol.

Na een 10-9 achterstand bij rust was het begin van de 2e helft voor SDO. DOS had in de deze periode pech dat de nieuwe vreemde regel, dat iedereen zijn eigen strafworp moet nemen, niet goed uitpakte want er werden maar liefst zes strafworpen gemist. Toch kon DOS aanhaken bij SDO en richting het einde van de wedstrijd had DOS weer het betere van het spel: het was wachten op de gelijkmaker. Het duurde tot de laatste minuut al eer dit verdiende doelpunt uiteindelijk viel. De veerkracht van DOS heeft de ploeg al vaker punten opgeleverd de afgelopen seizoenen. Een terechte puntendeling gezien het totale wedstrijdverloop, waar DOS vooral in de begin en eindfase het betere team was.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen titelkandidaat HKC in Hardinxveld op het programma. De aanvang aldaar is om 15.30 uur.