Afbeelding

Salvodames starten met winst

Sport

Het naar de eerste klasse gepromoveerde damesteam van Salvo uit Maartensdijk heeft een prima seizoenstart gemaakt. In Laren eindigde de eerste wedstrijd met een mooie 1-3 overwinning op het team van The Smashers. Het vertoonde spel geeft goed hoop voor de verdere competitie in deze sterke klasse.

De eerste set ging volkomen gelijk op. Beide teams gaven elkaar niet veel toe. Bij Salvo was de service wat beter en bij The Smashers liepen drie lange speelsters die voor de punten zorgden. Dat hield elkaar goed in evenwicht. Het was toch Salvo dat aan het eind van de set kon doordrukken en de winst pakken met 23-25. In de tweede set ging de tegenstander wat aanvallender spelen en nam een paar punten voorsprong. Een time out van coach Peter de Wit bracht Salvo weer bij de les. De dames lieten zich beter gelden en herstelden zich goed. Een sterke serviceserie van Rianne Diepeveen bracht Salvo naar een 15-21 voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven. De set ging naar Salvo met 19-25. In het begin van de derde set speelde de Maartensdijkse dames beter dan hun tegenstander. Er kwam een 13-18 voorsprong op het bord. Echter na een time out gooiden de dames van The Smashers er wat meer energie in en liepen punt voor punt in. Twee time outs hielpen Salvo niet. Door beter aanvalsspel wisten de Larense dames de set te winnen met 26-24. De vierde set stond Salvo steeds aan de goede stand van de score. Door goede spelverdeling van Carien de Ridder benutte de Maartensdijkse aanvalsters de kansen beter dan hun tegenstanders. The Smashers wisten halverwege de set de achterstand nog te verkleinen maar niet genoeg om Salvo van de winst met 20-25 af te houden en de eerste vier punten van de competitie binnen te slepen. Een mooi begin van de competitie in de 1e klas. Op zaterdag 26 september spelen de dames om 14.15 uur in de Vierstee tegen het sterke team van Unicornus uit Bunschoten.