Een spelmoment tijdens een zonnige middag.
Een spelmoment tijdens een zonnige middag.

Tweemaal Zes maatje te klein tegen Unitas

Sport

Afgelopen zaterdag ontving Tweemaal Zes de Hardewijkers van Unitas. Komend zaalseizoen komt Unitas uit in de Hoofdklasse; dus de verwachting aan Maartensdijkse kant was dat het een pittige pot ging worden. Ondanks een goede strijd verloor TZ de punten. 

Op waarschijnlijk een van de laatste zonnige zaterdagen dit jaar klonk om 16.00 uur het startsignaal voor de derde wedstrijd deze competitie. Strijdlustig is een goed woord om beide teams mee te omschrijven in de eerste helft. De duels waren fel, soms hard, en werden afwisselend aan beide kanten gewonnen, maar Unitas schoot met scherp en zij kwamen op een 1-5 voorsprong. TZ toonde karakter en liet zich niet te snel uit het veld slaan. Zij wisten aan te sluiten tot 4-5. Hetzelfde patroon was te zien in de minuten voor rust. Unitas had de voorsprong uitgebreid, maar TZ wist nog bij te blijven. Er werd gerust met een 6-9 stand. 

Het lukte Tweemaal Zes de bezoekende club in de tweede helft het nog steeds lastig te maken. Er werd strak verdedigd en Unitas bleef steken rond de 10 doelpunten, terwijl TZ langzaam dichterbij kroop. Daarna keerde het tij. De doelpunten vielen bij Unitas sneller, en TZ leek vermoeid. Van 11-12 werd de voorsprong van Unitas vergroot tot 11-18. Hiermee was de wedstrijd beslist. De eindstand las 12-19. Unitas bleek een maat te groot in de slotfase, maar TZ kan terugkijken op een goede wedstrijd. 

Volgende week wordt BEP ontvangen op de Maartensdijkse velden.       

(Sterre Thijs)

!