Nadine (l) op het EK Beachvolleybal.

Vierde plaats voor Nadine Everaert

Sport

Irene Beach speelster Nadine Everaert is op het Europees Kampioenschap beacholleybal onder 20 jaar op een knappe vierde plaats geëindigd. In het Tsjechische Brno wist Nadine samen met haar maatje Wies Bekhuis uit Tubbergen met overwinningen tegen Turkije, Roemenië en Estland haar poule overtuigend te winnen.

In de eerste wedstrijd van de eliminatie ronde wonnen Nadine en Wies met 2-1 van het als eerste geplaatste Tsjechische koppel Brinkova/Kinska. Daarna werd in de kwartfinales gewonnen van de Hongaarse Vasvari zusjes, waarmee de halve finale bereikt werd. In de halve finale tegen Zwitserland speelden de Nederlandse meiden een goede eerste set die met 21-19 gewonnen werd. Helaas was de koek daarna op voor het Oranje-duo en werd de halve finale alsnog met 2-1 verloren.

In de wedstrijd om het brons was daarna Oekraïne te sterk. ‘Jammer dat we niet op het podium staan’ zei Nadine ‘maar we hebben een goed toernooi gespeeld en voor een eerste Europees Kampioenschap zijn we best tevreden’. Voor Nadine zit het beachvolleybalseizoen er nu op. Door de mooie resultaten van deze zomer is Nadine opgenomen in de jong oranje selectie beachvolleybal die dagelijks traint in Den Haag.