Nova wint van Synergo na een spannende slotfase.
Nova wint van Synergo na een spannende slotfase. Foto: Nadia van Kempen

Eerste thuiswedstrijd eindigt in winst

Sport

‘Vandaag gaan we punten pakken’. Dat was het gevoel dat bij Nova leefde. Na het verlies bij Viko was iedereen vastberaden om nu te winnen. De tegenstander Synergo is een bekende van Nova, dus Nova wist waar de kansen en risico’s lagen.

Nova kwam met 1-3 achter, maar zette even aan en maakte al snel 3-3. Daarna liep Synergo uit naar 5-8. De ploegen scoorden over en weer en gingen de rust in met 9-13 in het voordeel van Synergo.

Na de rust schoot Nova uit de startblokken met twee mooie afstandsschoten van Mex de Vree en Aranka Akkermans. Met nog vijftien minuten spelen, stonden de ploegen gelijk met de stand 15-15. Nova trok de stand naar 19-17 met nog vijf minuten te spelen. In de laatste minuut maakte Synergo het nog spannend door het 19-18 te maken met een afstandsschot. Maar Nova kon de voorsprong behouden en de eerste punten van het seizoen pakken.

Volgende week speelt Nova tegen Rust Roest in Eindhoven.         (Tim Houtman)