Logo vierklank.nl
Grote drukte bij de tafel waar de sportplaatjesalbums worden uitgereikt aan de jongste  verenigingsleden van TZ.
Grote drukte bij de tafel waar de sportplaatjesalbums worden uitgereikt aan de jongste verenigingsleden van TZ. (Foto: Kees Diepeveen)

Jumbo-sportplaatjesverzamelalbum met Salvo’67 en TZ

  Sport

Na het succes van het vorige verzamelalbum is Jumbo Jelle Farenhorst uit Maartensdijk weer een sportplaatjesverzamelalbum gestart. Ditmaal met de twee plaatselijke sportverenigingen Korfbalvereniging Tweemaal Zes en Volleybalvereniging Salvo’67. Ruim 5 maanden later dan gepland. De coronacrisis gooide roet in het eten.

Vrijdagavond 28 augustus op het sportpark van TZ reikte Jelle Farenhorst de eerste twee exemplaren van het plaatjesverzamelalbum uit aan bestuursleden van Salvo’67 en TZ. Het was een drukte van belang bij de tafels waar de albums uitgereikt werden. Vooral de jeugd van TZ was in grote getale aanwezig, nieuwsgierig naar het resultaat. Het unieke aan het album is dat het gepersonaliseerd is. Elke deelnemer staat met de eigen foto op de voorpagina. In het album komt het portret van de deelnemer weer terug samen met plaatjes van team- en clubgenoten. 

Maanden
Jelle Farenhorst: ‘Na de succesvolle actie vorig jaar met voetbalvereniging SVM wilde ik hier graag een vervolg aan geven. Mijn blik viel al snel bij TZ omdat ik daar sponsor ben en ook het jaarlijks schoolkorfbaltoernooi sponsor. Salvo heb ik via de website benaderd. Beide verenigingen reageerden direct enthousiast en kwamen in goed onderling overleg snel tot zaken. Het oorspronkelijke plan was om medio april met de actie te starten. Een dag nadat de albums waren afgeleverd ging Nederland in de lock-down door de coronacrisis. Nu, vijf maanden later, kan ik gelukkig de albums aan de verenigingen uitreiken’.

Actie
De actie loopt vanaf woensdag 2 september en tot en met 14 oktober. Elke klant ontvangt bij 15 euro aan boodschappen een gratis setje sportplaatjes. Na afloop van de actie wordt een ruilbeurs georganiseerd, waarbij dubbele plaatjes kunnen worden geruild voor de plaatjes, die gemist worden. Wanneer hierover meer bekend is wordt dat binnen beide sportverenigingen aan hun leden bekendgemaakt. Nu maar eens kijken of er met deze actie net zo fanatiek verzameld en geruild wordt door de kinderen als met de vorige actie.

door Kees Diepeveen

Meer berichten