Logo vierklank.nl
Dirk Steenaart heeft journalistieke ambities.
Dirk Steenaart heeft journalistieke ambities. (Foto: )

Westbroeker beheert FC Utrecht Fan-account

  Sport

De 16-jarige Dirk Steenaart uit Westbroek beheert de grootste fan-site van voetbalclub FC Utrecht. Een site waar hij dag en nacht mee bezig is. Wat gebeurt er allemaal op en rond de club? Wat zijn de laatste nieuwtjes? Maar, nu er rust heerst op en rond de velden van de Utrechtse voetbalclub, valt alles dan stil?

De wereld van Dirk bestaat bijna volledig uit voetbal. Zijn hele familie voetbalt. En natuurlijk speelt Dirk zelf ook, met een vriendenteam onder 17 jaar bij SVM in Maartensdijk. ‘Sinds enige tijd houd ik het fan-account bij van FC Utrecht bij. Op dit moment heb ik bijna 1.200 volgers’, vertelt Dirk. En daar is hij druk mee, dag en nacht. ‘Supporters geef ik zoveel mogelijk informatie over het wel en wee binnen onze club. Transfers, nieuws over oud-voetballers, ik heb onder andere Gerald Vanenburg, Kevin Blom en Sjaak Polak mogen interviewen, clubnieuws, wedstrijdverslagen en nog veel meer’.

Filmpjes
Helaas mag Dirk geen huidige voetballers of trainers interviewen en dat vindt hij erg jammer. ‘Alleen als je in het bezit bent van een perskaart, mag je voetballers interviewen. Dat zou ik heel graag willen’, legt Dirk uit. Behalve de wens ooit bekende voetballers en scheidsrechters te mogen interviewen, heeft Dirk nog veel meer plannen. ‘Ja, die heb ik zeker’, laat Dirk weten. ‘Naast het beheren van het Instagram-account, heb ik Imovie geïnstalleerd op mijn mobiel. Met dit programma kun je heel eenvoudig filmpjes maken en editten. En die zet ik weer op Insta. Ook oude wedstrijden van FC Utrecht wil ik nu laten zien via mijn account, maar geen oudere wedstrijden dan tien tot vijftien jaar geleden'.

Voor fans die graag met een shirt of iets dergelijks rondlopen van FC Utrecht gaat Dirk ook aan de slag. Dirk: ‘Het lijkt mij leuk een eigen kledinglijn op te zetten. Truien, shirts en vesten en geheel in eigen stijl’.

Wie graag eens op het fan-account van Dirk wil kijken, kan terecht op fcu_fans (op Insta).

door Walter Eijndhoven

Meer berichten