Logo vierklank.nl
V.l.n.r. Wout van Dronkelaar en Kevin Ligtermoet hebben hetzelfde doel voor SVM: ‘In augustus een voor iedereen gezonde start van de nieuwe competitie maken’.
V.l.n.r. Wout van Dronkelaar en Kevin Ligtermoet hebben hetzelfde doel voor SVM: ‘In augustus een voor iedereen gezonde start van de nieuwe competitie maken’. (Foto: )

Amateurvoetbal volledig stopgezet

  Sport

door Henk van de Bunt

Het amateurvoetbalseizoen is ten einde. Er worden geen kampioenen, promovendi en degradanten aangewezen. Elke club begint volgend seizoen in de klasse waarin de clubs momenteel actief zijn.

Met het oog op de laatste door de regering afgekondigde maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de KNVB na beraad besloten, dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer worden hervat. Dat geldt voor de mannen, vrouwen en jeugd, in de zaal en op het veld, op alle amateurniveaus en in heel Nederland. Door de nieuwe overheidsmaatregelen is het niet meer toegestaan om tot en met 28 april te voetballen.

Gezondheid

‘Voetbal is voor ons belangrijk, maar gezondheid staat daar altijd ver boven. Zeker nu. Mocht Nederland voor de zomer toch weer veilig kunnen voetballen en de overheidsmaatregelen worden om die reden afgeschaald, dan ondersteunt de KNVB de verenigingen graag met het organiseren van activiteiten zoals toernooien en oefenwedstrijden. Daar willen we ons nu op gaan richten, dat het verenigingsleven als eerste weer op gang komt zodra dat safe is’, aldus een verklarende toelichting van de voetbalbond.

SVM

Trainer Kevin Ligtermoet van SVM: ‘Wij hadden nog een klein beetje hoop dat er misschien nog een vorm van nacompetitie gespeeld zou kunnen worden in juni. Met onze 3e plaats hadden wij ons daarvoor kunnen plaatsen. Dit is jammer, maar wij hebben alle begrip voor de keuze van de KNVB. Wij hebben vanaf het moment, dat de scholen en sportverenigingen moesten sluiten tot de laatste berichtgeving als team niks gedaan. Nu er duidelijkheid is vanuit de KNVB gaan we ons volledig richten op het nieuwe seizoen. Wanneer er vanuit de overheid groen licht komt om weer te gaan trainen dan gaan wij dit gelijk weer oppakken. Dit seizoen is nu ten einde en wij moeten ons richten op komend seizoen. Het is leuk als wij nog met de huidige groep een afsluiting kunnen organiseren bij de club, maar als wij weer het trainingsveld op mogen dan is dit allemaal gericht op het nieuwe seizoen’. 

Samenstelling

Wanneer het nieuwe seizoen start is volgens Ligtermoet afhankelijk van wanneer de overheid aangeeft dat het veilig is om in groepsverband te gaan trainen: ‘Als trainer houd ik elke optie open, maar naast trainingsfaciliteiten hebben wij ook vrijwilligers nodig die ons helpen om de sportvereniging toegankelijk te maken. Wij moeten gezamenlijk kijken wat hierin mogelijk is’. Over de samenstelling van de ‘selectie’ voor het nieuwe seizoen vult hij aan: ‘Dit weekend is er een verzoek aan de spelers van de totale selectie (1+2) uitgegaan om aan te geven of zij volgend jaar weer uit willen komen in de selectie. Vervolgens wordt er gekeken welke spelers van de JO19 aan kunnen sluiten bij het tweede team. Specifiek voor het eerste is de verwachting, dat de selectie grotendeels gelijk blijft aan het huidige seizoen. De overschrijvingstermijn verstrijkt over twee maanden; dus er kan natuurlijk nog een hoop gebeuren, maar het spelersverloop bij SVM is meestal niet zo groot’.

Verantwoord

Wout van Dronkelaar vertegenwoordigt de Technische Commissie binnen SVM: ‘De Technische Commissie presenteert zoals elk jaar in de 2e week van april de nieuwe teamindeling en bespreekt die dan met de trainers en leiders. Dat gaat dit jaar ook gebeuren alleen moet dit nu via app en e-mailverkeer. Er was in februari al vooroverleg met trainers en leiders, dus hebben we al een redelijk beeld van de wensen en mogelijkheden, voor de teamindelingen van het nieuwe seizoen. Als we weer eerder op de velden mogen dan kan er nog getraind worden en kunnen er wellicht nog wat toernooien worden gespeeld. Maar we gaan er voorlopig vanuit, dat wij half augustus weer met de voorbereiding van het nieuwe seizoen kunnen starten. Dit alleen als de verantwoordelijke instanties aangegeven dat sporten en bij elkaar komen weer verantwoord is’.

Meer berichten